Πολιτική

Α. Συγγελάκης: Ιστορική στιγμή η έναρξη διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα λάβει η Ελληνική Βουλή.

Στην Ολομέλεια συζητείται το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ενώ το βράδυ θα εγκρίνει ψήφισμα, που θα προσδιορίζει τα πρώτα βήματα και θα δίνει το σήμα για την επίσημη έναρξη της διεκδίκησης.

Πρώτο βήμα, κατά το Διεθνές Δίκαιο, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ρηματική διακοίνωση προς τη γερμανική κυβέρνηση. Επίσης, η Βουλή, μετά το ψήφισμα, θα κινητοποιηθεί προκειμένου να ενημερώσει για τις αποφάσεις της το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια των κρατών - μελών, όπως αναφέρεται στο neakriti.gr.

Παρουσιάζοντας στη Διάσκεψη των Προέδρων το σχέδιο του ψηφίσματος ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι «οι αξιώσεις του ελληνικού κράτους παραμένουν ενεργές και εκκρεμείς».

«Είμαστε χαρούμενοι που το θέμα περνά επιτέλους στη Βουλή, ότι σθεναρά και μεθοδικά ξεκινά η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, αναφέρει στον 98.4 ο Αριστομένης Συγγελάκης, συγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών .

Μιλά για τα «όπλα» που διαθέτει η Ελληνική Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή, κι ελπίζει ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο ομόθυμα θα ταχθεί υπέρ της διεκδίκησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

''Χοντρό'' επεισόδιο: Τα ''βρόντηξε'' η ελληνική αντιπροσωπεία από συνέλευση του ΝΑΤΟ - Θέση υπέρ του τουρκολιβυκού συμφώνου έπαιρνε η Συμμαχία

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες! ...