Πολιτική

Τα τρία ερωτήματα της Ν.Δ. για το αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ν.Δ. μετά από δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση της προσγείωσης αεροσκάφους από την Βενεζουέλα, με ερωτήματα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις του "Πρώτου Θέματος" και του "Ελεύθερου Τύπου" για το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στην Αθήνα, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι το Μαξίμου και σε αυτό το θέμα είπε συνειδητά ψέματα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα απέκρυψε ότι υπήρξε επίσημο αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ να διατεθεί αίθουσα VIP στο αεροδρόμιο για την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, γεγονός που καθιστά φαιδρούς τους πρώτους ισχυρισμούς της περί προγραμματισμένου ανεφοδιασμού του αεροσκάφους».

Ως εκ τούτου το Μαξίμου, συνεχίζει η ΝΔ, οφείλει πλέον συγκεκριμένες απαντήσεις:

-Τι είναι άραγε αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο για να σπάσει το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε όλα αεροσκάφη της Βενεζουέλας;

-Έχει προσγειωθεί και άλλη φορά μέσα στο 2019 το συγκεκριμένο αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος και αν ναι για ποιο λόγο;

-Είναι αλήθεια ότι την επίμαχη μέρα και άλλο αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα πέρασε από το FIR της Ελλάδας;».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει πως «μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η ΝΔ δεν θα κουραστεί να ρωτά το Μαξίμου».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ