Πολιτική

Πρώτο θέμα ο Πολάκης και στο Reuters: «Ο Επίτροπος υγείας της ΕΕ τα "χώνει" στον Έλληνα υπουργό»

Μπορεί, όπως ο ίδιος δήλωσε να "μας έχει" όλους για... πρωινό, όμως, όπως φαίνεται, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Υγείας, Βιτένις Αντριουκάιτις, δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα από το "μάγκικο" παραλήρημα του Παύλου Πολάκη, με αποτέλεσμα το καυστικότατο σχόλιο του για τον υπουργό Υγείας να γίνει πρώτο θέμα ακόμα και στο Reuters!

Με τίτλο «Ο Επίτροπος υγείας της ΕΕ τα ''χώνει'' στον Έλληνα υπουργό για την άρση της απαγόρευσης του καπνίσματος» το πρακτορείο αναφέρει το περιστατικό και τα όσα κατηγόρησε ο Αντριουκάιτις τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της κυβέρνησης.Να θυμίσουμε ότι χθες και μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Βιτένις Αντριουκάιτις συμμετείχε σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εικόνα του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να καπνίζει σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Αντριουκάιτις εξέφρασε την οργή του:

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!», είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος, για να συνεχίσει: «Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις, ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο», πρόσθεσε ο κ. Αντριουκάιτις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ