Πολιτική

Ζαχαριάδης: Κάνει λάθος όποιος εκτιμά ότι όλα τα κάνουμε για την καρέκλα

«Κάνει μεγάλο λάθος πολτικής εκτίμησης όποιος πιστεύει ότι τα κάνουμε όλα για την καρέκλα» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης στη σκιά του «στημένου» διαζυγίου Τσίπρα-Καμμένου που ανακοινώθηκε την Κυριακή.

Επιχειρώντας να στηρίξει το επιχειρημά του ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι «(σ.σ. ο Τσίπρας) δεν θα έφερνε ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής που διχάζει την παλαιά σύνθεση της κυβέρνησης του».

«Έχουμε δείξει όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις τις χθεσινές, ότι ο Τσίπρας βάζει το πατριωτικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της κομματικής συνοχής» συμπλήρωσε ο κ. Ζαχαριάδης. «Είναι θέμα ιστορικής υπευθυνότητας» συμπλήρωσε.

Αντιδρώντας, δε, στον χαρακτηρισμό «κυβέρνηση-κουρελού» ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι «δεν συμφωνώ ότι μια σύνθεση κοινοβουλευτική που ανεβάζει τον κατώτατο μισθό
είναι πλειοψηφία κουρελού. Είναι πλειοψηφία κοινωνικής και πολιτικής ευθύνης. Δεν θέλουμε να σπάσοουμε καμία κοινοβουλετική ομάδα. Θέλουμε έναν ειλικρινή και συντεταγμένο διάλογο. Θέλουμε να αποτυπωθούν οι πολιτικές συνθέσεις και αντιθέσεις».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «εικόνα από το μέλλον όσα είδαμε χθές το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής για τη Συμφωνία των Πρεσπών» όπου μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» ο Σπύρος Δανέλλης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Τέρενς Κουίκ, η Μαρία Ρεπούση κ.α.

Κατά τον διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να συνεχίσει το έργο της μέχρι τον Οκτώβριο τ0υ 2019».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ