Πολιτική

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στην ανακρίτρια Μπόζνου ο Νίκος Μανιαδάκης - Αποφασίζει για την προφυλάκισή του

Στο γραφείο της ανακρίτριας Μαρίνας Μπόζνου βρίσκεται ο Νίκος Μανιαδάκης για την υπόθεση Novartis. Η ανακρίτρια θα αποφασίσει την προφυλάκιση του ή μη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στο σπίτι του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο για την υπόθεση Novartis πραγματοποίησαν έφοδο κλιμάκιο των εισαγγελέων και αστυνομικών. Το σπίτι βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο ήταν «άδειο».

Νομικοί κύκλοι συνδέουν την σημερινή ενέργεια των εισαγγελέων διαφθοράς για έρευνα στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη με τις χθεσινές δηλώσεις του ότι του ασκούνται πιέσεις προκειμένου να κατονομάσει τρία πολιτικά πρόσωπα τα οποία χρηματίστηκαν από την Novartis.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο Νίκος Μανιαδάκης είχε πει, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ότι από τους εισαγγελείς διαφθοράς του ζητήθηκε να κατονομάσει τρία πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, κάτι το οποίο όμως αρνήθηκε να πράξει.

Η υπόθεση Novartis φαίνεται πως είναι πλέον το τελευταίο χαρτί για την κυβέρνηση.

Θα μετακόμιζε στην Ισπανία

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι έγινε έρευνα στην οικία του κ. Μανιαδάκη ενώ ήταν γνωστό στις αρχές ότι εργάζεται στην Ισπανία και είχε ήδη μετακομίσει την οικοσκευή του!

Ο ίδιος περιέγραψε, μιλώντας στο δελτίο του ΣΚΑΪ, ότι όταν πήγε στο αεροδρόμιο, παραμονή Πρωτοχρονιάς για να ταξιδεύσει οικογενειακώς στην Ισπανία - και τον σταμάτησαν- αυτό ήταν σε γνώση των εισαγγελέων. Μάλιστα, επειδή από το περασμένο καλοκαίρι εργάζεται στην Ισπανία, είχε συζητήσει το θέμα με τους εισαγγελείς, οι οποίοι, όπως είπε ο κ.Μανιαδάκης, του είχαν δείξει και τις διατάξεις που ισχύουν στη χώρα για την προστασία μαρτύρων.

«Με κράτησαν στο αεροδρόμιο από τις οκτώ το πρωί, μαζί με τη γυναίκα μου και τα ανήλικα παιδιά μου επί ώρες, μέχρι να βγάλουν διάταξη για την απαγόρευση εξόδου μου από τη χώρα, με διάφορες προφάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ