Πολιτική

Εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για το Σκοπιανό με επτά άτομα – Αυτοί λένε τους χιλιάδες μαθητές που διαφωνούν «φασίστες»

Κάθε αρχή και δύσκολη, έτσι και για τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κομοτηνής η πρώτη της εκδήλωση από την επαναδραστηριοποίησή της και μετά έγινε με πολύ μικρό ακροατήριο, το απόγευμα της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Με κεντρικούς ομιλητές τον γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτη Σακελλίωνα και τον φοιτητή Νομικής Κομοτηνής Κώστα Μουρτοπάλλα, ο καθένας εκ των οποίων ανέλυσε το πολιτικό και το νομικό κομμάτι αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα την συμφωνία των Πρεσπών, που δρομολογεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Συντόνισε ο Διονύσης Ασημιάδης που δραστηριοποιείται στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κομοτηνής.

«Νομίζω ότι μία νηφάλια συζήτηση πάνω σε αυτή την συμφωνία, θα διαλύσει πολλούς μύθους και πολλές κατασκευασμένες ειδήσεις», διευκρίνισε σε δηλώσεις του ο Στ. Σακελλίων, ο οποίος χαρακτήρισε την συμφωνία «ισορροπημένη» και εξήγησε πως κατ’ αυτόν πάντα «λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής για την χώρα μας, για το οποίο σπατάλησε πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο για 25 χρόνια (…), ανοίγει την πόρτα στα δυτικά Βαλκάνια, κάτι που ήταν πάντα ζητούμενο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Κατηγόρησε μάλιστα ο κος Σακελλίων και τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, χαρακτηρίζοντας «ανακόλουθη» την στάση τους απέναντι στην συμφωνία, λέγοντας και το εξής:

«Η περίφημη εθνική γραμμή του 2007 έλεγε ‘σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και για χρήση έναντι πάντων’ – αυτό κέρδισε η συμφωνία των Πρεσπών».

Τέλος, κατηγόρησε πως «διαφωνούν (σ.σ. τα δύο αυτά κόμματα) για λόγους στείρους κομματικούς που δεν ταιριάζουν στα μείζονα της εξωτερικής πολιτικής».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ