Πολιτική

Κωσταντινόπουλος: Μετατρέψτε όποια συμφωνία θέλετε σε ψήφο εμπιστοσύνης (βίντεο)

"Ο αυτόνομος ρόλος αφορά όλους μας. Υπάρχουν πολλές επιλογές τα τελευταία χρόνια. Υπήρξαν οι επιλογές να μείνεις στην παράταξή σου, να δώσεις τη μάχη, να κάνεις λάθη, αλλά να μην προδώσεις όμως αυτούς τους λίγους που σε στήριξαν. Ο κ. Κουβέλης ήταν σύμβολο της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Ήταν ένας από τους ανθρώπους που η προηγούμενη συγκυβέρνηση του πρότεινε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο ίδιος επέλεξε να γίνει αναπληρωτής υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι πολίτες κρίνουν με το παράδειγμα του καθενός" δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης - ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

"Αναλύσαμε γιατί είναι κακή συμφωνία και γιατί δεν θα συναινέσουμε στο λάθος, δεν θα συναινέσουμε σε μια συμφωνία που είναι απέναντι στα εθνικά συμφέροντα" τόνισε.

"Κάποιοι έλεγαν όταν ψηφίζαμε τα μνημόνια ότι εξυπηρετούμε την κ. Μέρκελ, μου φαίνεται ότι μοιάζετε. Αν θέλετε εθνική συνεννόηση, αν θέλετε να πάμε μπροστά δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στις πλατείες των Αγανακτισμένων, όπου έλεγαν ότι η Χούντα δεν τελείωσε το '73 και εκεί αυτό που άρχισε η ΝΔ το τερματίσατε εσείς. Το λέω στην κυβέρνηση το λέω και σε όλους και στους Σοσιαλιστές της Ευρώπης. Εμείς το όχι δεν το κάνουμε ναι. Να τους πείτε πριν δώσουν και να κάνουν συστάσεις στο Κίνημα Αλλαγής, στη ΔΗ.ΣΥ. να κάνουν συστάσεις πρώτα στους εταίρους τους στη Γερμανία που συγκυβερνούν με την Μέρκελ" συμπλήρωσε.

"Δεν έφυγε το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ κ. Κικίλια και πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνετε λάθος. Πατριώτης είναι αυτός που μένει στα δύσκολα. Πατριώτης που δεν φοβάται να χάσει τη θέση του ακόμα κι αν πάει στο 4%. Αυτοί που πήγαν είτε σε εσάς ή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ της καρέκλας. Να το ξέρετε, ο ελληνικός λαός το ξέρει και μιλώ για τα στελέχη και όχι τους πολίτες".

"Μετατρέψτε όποια συμφωνία θέλετε σε ψήφο εμπιστοσύνης. Εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε στήριξη σε εσάς. Ο αυτόνομος ρόλος μας δεν σταματά στο να μην δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε εσάς, αλλά την επόμενη ημέρα δεν θα είμαστε απλά μια "τσόντα" στο οποιοδήποτε κόμμα" ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ