Πολιτική

Κατρούγκαλος: Μείωση των εισφορών σημαίνει μείωση συντάξεων

Επιμένει στη θέση του πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, του οποίου είναι εμπνευστής, δεν αλλάζει ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο πρώην Υπουγός Εργασίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Έψιλον» τόνισε πως «για ένα διάστημα προσαρμογής, έπρεπε οι εισφορές να είναι στο επίπεδο που είναι, για να μπορούμε να πληρώνουμε συντάξεις. «Όποιος λέει ότι θα μειώσει τις εισφορές και ταυτόχρονα αποκρύπτει ότι αυτό θα έχει συνέπεια να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι συντάξεις, απλά δεν λέει την αλήθεια» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος. 

«Οι γενικές αρχές του νόμου, ότι δηλαδή πρέπει να έχουμε τους ίδιους κανόνες για όλους και ότι αυτοί οι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται σε ένα κλίμα κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή λιγότερα βάρη σε αυτούς που έχουν λιγότερα χρήματα, προφανώς θα παραμείνουν. Τέτοιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις ήρθαν για να μείνουν, όποιες παραμετρικές αλλαγές χρειαστούν η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα τις κάνει όταν δούμε την απόφαση», επεσήμανε ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. 

«Με τον ΕΦΚΑ ευνοούνται όσοι έχουν μικρότερα εισοδήματα. Η μεταρρύθμιση αυτή, η οποία διευκολύνει το 80% της κοινωνίας, είναι μια καλή μεταρρύθμιση» κατέληξε. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ