Πολιτική

Τώρα είναι αργά!-Ζητά συγγνώμη τώρα ο Δαβάκης για τις δηλώσεις για τους γύφτους

Με δήλωση που έκανε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης, επιχειρεί να πάρει πίσω τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφεραν ότι απαγορεύει σε γύφτους να τον ψηφίζουν. Γράφει ότι τις δηλώσεις αυτές τις έκανε πάνω σε δημόσια συζήτηση, όπου το πράγμα... ξέφυγε και ζητά συγγνώμη εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για όποιον έθιξε

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ.

Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν.

Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα.

Θανάσης Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.»

Προηγουμένως, σε ομιλία στη Σπάρτη είχε αναφέρει:

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται.

Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ