Πολιτική

Φίλης: Κοινωνικά ώριμο να υπάρξουν διακριτοί ρόλοι ανάμεσα σε Εκκλησία και Πολιτεία - Tο άρθρο 3 του Συντάγματος δεν χρειάζεται να υπάρξει (Βίντεο)

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Την εκτίμηση ότι «είναι κοινωνικά ώριμο ώστε να υπάρξουν διακριτοί ρόλοι ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία» εξέφρασε ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, μιλώντας αποκλειστικά στο CNN Greece στο περιθώριο της εκδήλωσης «Αναθεώρηση του Συντάγματος και Εκκλησία της Ελλάδος- Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο» που διοργάνωσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

«Αυτό που νομίζω ότι εκκρεμεί και σε μία προσπάθεια να βγούμε από την κρίση σήμερα – που δεν είναι μόνο οικονομική η κρίση, είναι και θεσμική και κρίση αξιών – είναι ότι πρέπει να σκεφτούμε και τη διευκρίνιση αυτών των δύο νέων ρόλων.

Ο εκσυγχρονισμός και οι νέοι ρόλοι Εκκλησίας και Κράτους νομίζω τελικώς ότι αποβλέπουν στο να υπάρξει ένας εκδημοκρατισμός της κοινωνίας μας και μία πρόοδος γενικότερη στη χώρα μας», υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης.

Αναφορικά με το άρθρο 3 του Συντάγματος και την επικρατούσα θρησκεία, ο πρώην υπουργός απάντησε πως "όλοι οι συνταγματολόγοι παραδέχονται πως δεν πρόκειται για μία ρύθμιση, αλλά για μία διαπίστωση και πως αυτή η διαπίστωση παρέλκει", λέγοντας ουσιαστικά πως δεν χρειάζεται να υπάρξει.

https://www.youtube.com/watch?v=aVDX80I-Zzw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ