Πολιτική

Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί στημένου διαγωνισμού στην ΔΕΗ

Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών (και πρώην Ενέργειας) Πάνου Σκουρλέτη περί «στημένου διαγωνισμού στη ΔΕΗ», μετά τον σχετικό φάκελο που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή η Νέα Δημοκρατία στην ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή την κυρία Δημητρίου προκειμένου να την ενημερώσει για τις πρόσφατες δηλώσεις-καταγγελίες του κ. Σκουρλέτη σχετικά με την πώληση της ΔΕΗ, ενώ κατέθεσε και σχετικό φάκελο.

Κατά την επίσκεψή του στο εισαγγελικό γραφείο ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε ακόμη από την κυρία Δημητρίου «να πράξει τα δέοντα» και να καλέσει τον κ. Σκουρλέτη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Στο φάκελο που κατέθεσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, περιλαμβανόταν το σύνολο των δηλώσεων με τις οποίες ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε «σε ρεσάλτο στη δημόσια διοίκηση» και σε «βαποράκια συμφερόντων». Ακόμη, στον εν λόγω φάκελο περιλαμβανόταν και η σχετική ερώτηση που κατέθεσε για το ίδιο θέμα στην Βουλή η ΝΔ μέσω του Κώστα Τζαβάρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αποκάλεσε στημένο το διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ.

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης, ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018» και συνέχισε «είναι σα να παίζεις χαρτιά, και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά».

Δεν παρέλειψε μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης να καταγγείλει ότι στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «βαποράκια συμφερόντων», ενώ διευκρίνισε ότι «δεν μπορεί να το αποδείξω αυτό, αλλά είναι πολιτική εκτίμηση».

Ακόμη, υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε ως ιδεοληψία και δογματισμό την πώληση της ΔΕΗ, εκφράζοντας φόβους ότι η επιχείρηση θα πωληθεί όσο - όσο και επισήμανε ότι τα υδροηλεκτρικά, έχουν βγει έξω από την πώληση, αλλά με αυτά που έχουμε δει δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να ξαναμπούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ