Πολιτική

Δ. Bίτσας: «Δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς δημοκρατία - Τα δικά μας είναι δικά μας και δεν μπαίνουν σε συζήτηση»

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς δημοκρατία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, αναφερόμενος στα φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας στην Ευρώπη. Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε δύο κατευθύνσεις, συμπλήρωσε.

«Μία κατεύθυνση είναι η δημιουργία τειχών και αυταρχικών κρατών. Είναι η κατεύθυνση που πρέπει να αποφύγουμε. Η άλλη κατεύθυνση είναι να οδηγήσει σε συγκεκριμένες δράσεις, συγκεκριμένη περίσκεψη όπως και διαδικασία ανθρωπιστικής διαχείρισης του προσφυγικού αλλά και διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας για τους Ευρωπαίους πολίτες στο επίπεδο της δημοκρατίας. Εγώ θέλω να τονίσω ότι η ασφάλεια είναι σημαντικό δικαίωμα αλλά δεν υπάρχει ασφάλεια αν είναι έξω από τη δημοκρατία», τόνισε ο κ. Βίτσας.

Σχετικά με τη στάση της Αγκυρας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα απαντά με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στις παραβιάσεις και την επιθετική ρητορική που αφορά τις Συνθήκες.

«Τα δικά μας είναι δικά μας, αυτά δεν μας έχουν παραχωρηθεί μέσα στους αιώνες, αλλά μέσα από τα πολλά χρόνια έχουν κερδηθεί με αγώνες. Και ήρθαν μετά οι Συνθήκες και επισημοποίησαν αυτούς τους αγώνες ελευθερίας του ελληνικού κράτους. Δεν τα βάζουμε σε κανένα τραπέζι συζήτησης», τόνισε.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα και οι στόχοι έχουν επιτευχθεί. «Οπότε για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη, θα ήταν άδικο να μην κλείσει σύντομα η δεύτερη αξιολόγηση, ώστε να έχουμε όλα τα κέρδη από αυτό το κλείσιμο. Και εννοώ το εξής: ότι από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχουν γίνει όλα τα συμφωνηθέντα, έχουν πιαστεί και έχουν υπεραποδώσει οι στόχοι. Άρα, πρέπει, από την άλλη μεριά, να σταματήσουν τις πολλές τακτικές που πέφτουν πάνω στο τραπέζι και να ανταποκριθούν στα οφειλόμενα από τη συμφωνία. Άρα η δική μου άποψη είναι ότι -αν το δει κανείς από την άποψη των στοιχείων- η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει πολύ εύκολα. Βεβαίως δεν είναι στο χέρι μας να την κλείσουμε», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

«Μπάσταρδοι Γερμανοί»! Σάλος στη Γερμανία: Αστυνομικοί με τουρκική και αραβική καταγωγή φέρονται να απειλούν Γερμανούς συναδέλφους τους

Η υπόθεση του Βερολίνου θέτει επομένως ένα επιτακτικό ερώτημα: Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι μηχανισμοί ελέγχου της...
Ελληνοτουρκικά 0

«Ετοιμαστείτε για πόλεμο με την Τουρκία» – Η προειδοποίηση πρώην στελέχους των ισραηλινών πληροφοριών στην Ελλάδα (Βίντεο)

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα για το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύγκρουσης με την Τουρκία απευθύνει ο Μάρκο Μορένο, πρώην...