Πολιτική

«Παρών» από τη Νέα Δημοκρατία στην ονομαστική ψηφοφορία για τις εξάγγελίες Τσίπρα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στην ονομαστική ψηφοφορία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα που αφορούν την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση θα δηλώσει «παρών» κατά την ονομαστική ψηφοφορία καθώς εκτιμά ότι χρειάζεται ενίσχυση των ασθενέστερων αλλά με αυτή την κίνηση του Πρωθυπουργού τορπιλίζεται η συμφωνία.
Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε την Τετάρτη ότι «όταν είχαμε πει ότι θα ψηφίσουμε την τροπολογία το είχαμε πει καλή τη πίστει πιστεύοντας ότι είχε υπάρξει κάποια συνεννόηση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξιολόγηση. Οι συνθήκες προφανώς έχουν ουσιωδώς μεταβληθεί».
Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ακολουθεί μία πολιτική τελείως αλλοπρόσαλλη και τυχοδιωκτική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ