Πολιτική

Δ.Σταμάτης: «Η Ελλάδα έχει μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς»

«Ούτε οι αριθμοί του προϋπολογισμού θα επιτευχθούν, ούτε η κοινωνία είναι ικανοποιημένη και καλό κουράγιο στην κυβέρνηση να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Σταμάτης, στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Ο κ. Σταμάτης σχολίασε τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού. «Τα πολιτικά γεγονότα έχουν τη δική τους δυναμική. Δεν ξέρω αν μπορείτε να το κατανοήσετε. Ακόμη και ως λάθος να το καταλάβει κανείς, τα πολιτικά γεγονότα αυτονομούνται. Και σήμερα στην Ελλάδα και διεθνώς συζητούν ότι πιθανότατα η Ελλάδα έχει μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς», είπε ο Δ. Σταμάτης και συνέχισε: «Και βέβαια τίθεται ένα ερώτημα. Τι συνέβη και ξαφνικά ο πρωθυπουργός, ενώ πριν από λίγες ώρες μίλησε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών χωρίς να κάνει καμία τέτοια ανακοίνωση, τι συνέβη και μετά από μερικές ώρες ο πρωθυπουργός έκανε εξαγγελία των μέτρων; Είχε επιφοίτηση από τον Πανάγιο Τάφο; Δεν όφειλε να έχει ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών του; Αυτή η ενημέρωση έγινε με τους δανειστές; Ενημερώθηκαν; Γιατί τα μηνύματα είναι άκρως ανησυχητικά. Έχουμε τη δήλωση του κ. Ρέγκλινγκ, έχουμε την αντίδραση της Κομισιόν».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο οι πιστωτές να μην ήταν ενήμεροι των εξαγγελιών, ο κ. Σταμάτης είπε: «Διερωτώμαι, πάμε σε διαπραγμάτευση και αναζητούμε συμμάχους για να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας και την ώρα που ζητούμε συμμάχους, εμείς ενώνουμε αυτούς μεταξύ τους, απέναντί μας. Τι είδους εξυπνάδα είναι αυτή; Τι είδους διαπραγματευτική τακτική εξυπηρετεί η στάση αυτή; Εκτός αν έχετε ξεκινήσει την διαδικασία των εκλογών και ψάχνετε να βρείτε βήμα-βήμα τα προσχήματα. Εγώ ένα σας λέω. Το καλοκαίρι του 2015 δεν θα επαναληφθεί. Η ΝΔ δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα που στήνετε».

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει, είπε επίσης ο κ. Σταμάτης. «Υπάρχει δέσμευση Τσίπρα που μιλούσε για πάγωμα των επαγγελματικών εισφορών των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν σας άφησαν οι δανειστές. Αν θέλατε να κάνετε τον μάγκα, γιατί δεν τον κάνατε εκεί;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Συριακός Στρατός
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεφτιλίζονται οι Τούρκοι στη Συρία: Λιποτακτούν οι τζιχαντιστές μισθοφόροι - Του συλλαμβάνει στα σύνορα ο τουρκικός στρατός

Ανακατέλαβε νέες περιοχές νοτιοανατολική Ιντλίμπ ο Συριακό Στρατός - Εντατικοποιούνται οι επιχειρήσεις τις επόμενες...