Πολιτική

Αισιόδοξος για λήξη της απεργίας της ΠΝΟ ο Κουρουμπλής

Μετά τη συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ έχω την έντονη αίσθηση αισιοδοξίας ότι θα λήξει η απεργία, εκτίμησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο".

Σημειώνεται ότι 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα επιδιώξει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Καμία διαφοροποίηση και αύξηση στη φορολογία των ναυτικών είναι η βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου και η ΠΝΟ γνωρίζει ότι είναι ειλικρινής η προσπάθεια που καταβάλλεται, δήλωσε επίσης ο κ. Κουρουμπλής.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο υπουργός, η ευρωπαϊκή νησιωτική πολιτική με «όπλο» τη συνεργασία των χωρών του Νότου και την "καλή συγκυρία" της ανάληψης της προεδρίας από τη Μάλτα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε ότι οι ναυτικοί έχουν ειδικό καθεστώς φορολογίας, που μέχρι το 2005-2006 προέβλεπε επιβάρυνση 1% για τα κατώτερα πληρώματα και 3% για τις ανώτερες βαθμίδες και τους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού.

«Μέσα σε λίγα χρόνια και ειδικά από το 2010 και μετά, έφτασε το 10% και 15% αντίστοιχα», όπως υπογράμμισε, καθώς οι θεσμοί αναζητούν χρήματα και πόρους και δεν τους απασχολούν οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

«Η κυβέρνηση δεν δέχθηκε καμίας μορφής εξομοίωση, όπως ζητείτο, η συζήτηση περιοριζόταν σε πολύ μικρό ποσοστό και η διαπραγμάτευση εξακολουθεί, η βούληση μας είναι να μην υπάρξει καμία διαφοροποίηση και αύξηση», ξεκαθάρισε ο κ. Κουρουμπλής.

«Αυτό το γνωρίζει η ΠΝΟ, ότι είναι ειλικρινής η προσπάθεια το κυρίου Τσακαλώτου, του κυρίου Χουλιαράκη και του υπουργείου».

Κατά τον κύριο Κουρουμπλή «Χρειάζεται πνεύμα συνεννόησης, αν η ΠΝΟ διαπιστώσει κάτι αρνητικό ως τις 18-19 Δεκεμβρίου που θα κλείσει η αξιολόγηση, τότε να αποφασίσει τι θα κάνει».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ