Πολιτική

Αθωώθηκε ο Λαυρεντιάδης και οι έξι συγκατηγορούμενοί του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Το θύμα της απόπειρας ανθρωποκτονίας είχε καταθέσει ότι ο Λαυρεντιάδης δεν είχε σχέση με την αποστολή γλάστρας με εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη στα χέρια του

Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και έξι συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι αντιμετώπιζαν βαριές κατηγορίες για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας -με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε γλάστρα- σε βάρος του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη. Η απόφαση δικαστών και ενόρκων για την αθώωση των επτά κατηγορουμένων ήταν ομόφωνη, με εξαίρεση τον έναν από αυτούς για τον οποίο η αθωωτική ετυμηγορία ήταν κατά πελιοψηφία (4-3) για κάποιες από τις πράξεις που του αποδίδονταν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ξενοδόχου έλαβε χώρα στις 15 Ιουνίου 2012 μέσω της αποστολής μιας «εκρηκτικής» γλάστρας στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη. Μετά από ανακριτική έρευνα η υπόθεση οδηγήθηκε στο ποινικό δικαστήριο με τους δικαστές να παραπέμπουν σε δίκη τον Λ. Λαυρεντιάδη ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης , καθώς και έξι ακόμη κατηγορουμένους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο ξενοδόχος Α. Ανδρεαδάκης σε δήλωση που είχε καταθέσει το 2014 στην ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση είχε υποστηρίξει ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν έχει σχέση με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. Στο Δικαστήριο ωστόσο δεν κατέθεσε λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ