Πολιτική

Βασιλειάδης: «Καμία ποδοσφαιρική παράγκα δεν θα γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση - Η αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει τις έρευνες

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης με τον τελευταίο να ανακοινώνει μετά το τέλος της συνάντησης ότι πλέον την διαλεύκανση των υποθέσεων (εμπρησμός οικείας Μπίκα, φραστική επίθεση σε Τσαχειλίδη) αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ άμεσα θα γίνουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά και το σύνολο των ομάδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βασιλειάδη:

«Για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του αθλητισμού, έγινε σήμερα μια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, για να συζητήσουμε τα φαινόμενα αυτά, στο πλαίσιο ότι το παρακράτος είναι πιο ισχυρό από την οργανωμένη πολιτεία.

Καμία παράγκα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την ελληνική κυβέρνηση. Πρώτον, με εντολή του πρωθυπουργού, η αντιτρομοκρατική οργάνωση αναλαμβάνει τη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Δεύτερον, από τη στιγμή που η ΕΠΟ θα αποφασίσει να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα, θα ελέγχονται πριν από την έναρξη κάθε αγώνα τα συστήματα ασφαλείας και αν δεν πληρούνται, τότε κανένα ματς δεν θα εκκινεί.

Τρίτον, αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και προτροπής βίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θα γίνει και αύριο συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς».

Τέταρτον, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ώστε να ενταχθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και θα συναντήσουμε το σύνολο των ομάδων για την επόμενη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

https://youtu.be/4B6U1NrMBUY

www.sport-fm.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ