Πολιτική

Γιατί καθυστερεί η ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Καθηστερήσεις παρατηρούνται στον ανασχηματισμό εξαιτίας των προβλημάτων που προκαλούνται από το μοίρασμα των υπουργείων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ασφαλείς πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της ιστοσελίδα, η ανακοίνωση των ονομάτων που θα αποτελούν το νέο κυβερνητικό σχήμα καθυστερεί επειδή σημειώνονται καραμπόλες με το κόμμα της συγκυβέρνησης, τους ΑΝΕΛ, αλλά και με τους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βρίσκεται εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα είναι στην Ινδονησία, απ' όπου θα επιστρέψει αύριο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόντιουμ από το οποίο θα ανακοινωθεί το νέο υπουργικό συμβούλιο έχει ήδη στηθεί στη Βουλή, αλλά οι ανακοινώσεις καθυστερούν. Μάλιστα, αυτή την ώρα δεν παρατηρείται καμία κινητικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες προσπαθούν να συμπληρώσουν το σταυρόλεξο του ανασχηματισμού.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είναι ο ένας από τους ανθρώπους του Αλέξη Τσίπρα που έχει ξεκινήσει σειρά τηλεφωνημάτων στα πρόσωπα που θα μπουν στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, καθώς και σε αυτά που θα μετακινηθούν. Μάλιστα κάποιοι από τους τελευταίους εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του πρωθυπουργού να τους αλλάξει χαρτοφυλάκιο.

Οπως φαίνεται λοιπόν, η ανακοίνωση του ανασχηματισμού δεν αποκλείεται να γίνει αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Οι έως τώρα πληροφορίες για τα πρόσωπα – Ο Τζανακόπουλος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τέσσερα ονόματα έχουν κλειδώσει και μένει να αποτυπωθούν και στην πραγματικότητα. Πρόκειται για τους:

• Αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος μετακινείται από το Εσωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου και αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας.

• Ο Νίκος Παππάς από υπουργός Επικρατείας αναλαμβάνει το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακή Πολιτικής με αρμοδιότητες στα media (ΕΣΡ, τηλεοπτικές άδειες κλπ)

• Στο υπουργείο Εσωτερικών ή Διοικητικής Ανασυγκρότησης (στη θέση Βερναρδάκη) μετακινείται η Ολγα Γεροβασίλη.

• Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αναλάβει ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

• Αυτές είναι τελευταίες πληροφορίες από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου.

Ποιοι βρίσκονται στην πόρτα εξόδου και ποιοι είναι αμετακίνητοι

Οπως όλα δείχνουν στην πόρτα εξόδου των υπουργείων τους βρίκσονται οι Πάνος Σκουρλέτης, Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Μάρδας, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Βαγγέλης Αποστόλου, Αριστείδης Μπαλτάς.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, παραμένουν στο κυβερνητικό σχήμα στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ο Γιάννης Δραγασάκης καθώς επίσης και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Αμετακίνητοι και οι κκ Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, όπως επίσης και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλαςκαθώς και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ