Πολιτική

Ενημέρωση Παππά σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Νίκος Παππάς ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η κυβέρνηση παίρνει πίσω τον νόμο του, ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης της τροπολογίας την Πέμπτη.

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τόνισε ότι η πρόταση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες διαφέρει παρά μόνο σε δυο σημεία.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ (σύμφωνα με τον υπουργό) ζητά να αλλάξουν:

-τα άρθρα 1 και 13 του ν. 4339/15: Καταργείται ο πλειοδοτικός διαγωνισμός και αντικαθίσταται από «αδειοδοτική διαδικασία», η οποία ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

- το άρθρο 9 του ν. 4339/15: Καταργείται το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους ανά κανάλι.

Με τον κ.Παππά να αναρωτιέται «Μα το ΕΣΡ θα νομοθετήσει για τους εργαζόμενους, μια ανεξάρτητη αρχή;».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας συμπλήρωσε «Αν καταργήσουμε τον νόμο τότε θα προκύψει ενδεχομένως αξίωση των Υπερθεματιστών από το Δημόσιο για τα χρήματα που έδωσαν. Επιπλέον ο λόγος που μιλάμε για αναστολή και όχι για κατάργηση είναι επειδή ακόμη δεν υπάρχει επίσημα η απόφαση του ΣτΕ. Ας μη χαρακτηρίσω την πρόταση Θεοδωράκη να βγει ΕΣΡ και να αναθέσει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης το θέμα των αδειών...».

Τέλος, ρωτήθηκε «Είστε αισιόδοξος πως τη Δευτέρα θα συγκροτηθεί ΕΣΡ;» και απάντησε ο κ.Παππάς «Ρωτήστε τη Ν.Δ.. Αν η Ν.Δ. το θέλει θα συγκροτηθεί ΕΣΡ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ