Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Μικρή άνοδος σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Ιούλιο

Αύξηση 1,6% στις αφίξεις και 1,8% στις διανυκτερεύσεις καταγράφηκε από την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιούλιο 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια) της χώρας, και ανήλθαν σε 6.388.875 οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε 31.042.269.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, παρατηρήθηκε αύξηση 1,4% στις αφίξεις και 1,6% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Για τους ημεδαπούς παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 2,7% και 3,1%, αντίστοιχα.

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις, στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς, με 79,9% και 87,4%, αντίστοιχα. Η μέση συνολική διανυκτέρευση ανήλθε σε 4,9 ημέρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Netanyahu
Μέση Ανατολή 0

Πυροβολούν τα πόδια τους στο Ισραήλ; Βαφτίζουν την Τουρκία «νέο Ιράν» και οι Βρετανοί τους προειδοποιούν για το απόλυτο γεωπολιτικό χαρακίρι!

Η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή κρέμεται σε μια λεπτή κλωστή με τις σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας να κρίνουν το αύριο