Οικονομία

Στις 25 και 28 Απριλίου καταβάλλονται οι συντάξεις Μαΐου

Μετά το Πάσχα θα γίνουν οι πληρωμές των συντάξεων Μαΐου από τον ΕΦΚΑ, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθώς η πρόωρη καταβολή τους δεν είναι δυνατή λόγω τεχνικών δυσκολιών διότι χρειάζεται προετοιμασία 20-22 ημερών για να «τρέξουν» τα αρχεία του ΕΦΚΑ. Άλλωστε μόνο το 2022 -συμπλήρωσε -είχαν καταβληθεί νωρίτερα από το Πάσχα.

Σημειώνουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ζήτησε την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων πριν τη Μ. Εβδομάδα, με στόχο να κινηθεί η αγορά. Συγκεκριμένα σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook αναφέρει: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από την κυβέρνηση να καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα του Απριλίου κατ’ εξαίρεση νωρίτερα, πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα η αγορά.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ την Παρασκευή 25 Απριλίου αναμένεται να πληρωθούν οι κύριες συντάξεις του Μαΐου για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ.

Τη Δευτέρα 28 Απριλίου πληρώνονται οι κύριες συντάξεις όσων προέρχονται από το ΙΚΑ, από Ταμεία τραπεζών και ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ), καθώς και από εντασσόμενα Ταμεία (ΗΣΑΠ, Συνεταιρισμών).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...