Οικονομία

Αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης-απασχόλησης της ΔΥΠΑ με 100% επιδότηση έως 13.416 ευρώ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για επιδοτούμενη κατάρτιση-απασχόληση σε ανέργους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και αστέγους.

Η ανακοίνωση της ΔΥΠΑ


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν ανέργους σε νέες θέσεις εργασίας, μέσω της δράσης, θα λάβουν επιχορήγηση ύψους 100% του μισθού και των εισφορών (έως 1.118 ευρώ μηνιαία και 13.416 ευρώ συνολικά) για 12 μήνες απασχόλησης.

Οι άνεργοι, πριν από την απασχόλησή τους, θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης 80 ωρών είτε για την ειδικότητα υπαλλήλου γραφείου είτε πωλητή και θα λάβουν 400 ευρώ εκπαιδευτικό επίδομα, μετά την πιστοποίησή τους.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στον σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 151.666.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

pokrovsk-ukrania
Ένοπλες Συρράξεις 0

Απόλυτη φρίκη στο Κίεβο! Οι Ρώσοι έσπασαν για πρώτη φορά την κολοσσιαία ουκρανική «Νέα Γραμμή Αμύνης Ντονμπάς» στο Ποκρόβσκ -Δείτε χάρτες

Τέτοια προέλαση δεν έχει ξανά σημειωθεί φέτος! Η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ για το Κίεβο, το επιβεβαιώνει και...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Τρέμουν την ελληνική υποβρύχια υπεροχή οι Τούρκοι - Η Νότια Κορέα υπέβαλε προσφορά στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για Κοινή Κατασκευή Υποβρυχίων!

Πάμε για υποβρύχια που θα μας δίνουν την δυνατότητα για επιθετικές επιχειρήσεις με στόχο να βληθούν στόχοι, σε ...