Οικονομία

Με ήπια πτώση 0,37% ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Πτωτικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές μετοχές

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ήπιες πτωτικές τάσεις έχουν καταγράψει οι συναλλαγές στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.472,64 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,37%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,43 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,47%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,29%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+1,43%), της Jumbo (+0,73%) και της Πειραιώς (+0,67%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-1,36%), του ΟΤΕ (-0,92%) και του ΟΠΑΠ (-0,81%).

Ανοδικά κινούνται 37 μετοχές, 40 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Medicon +3,39% και Ιατρικό +2,19%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Alpha Αστικά Ακίνητα -8,38% και Κυριακούλης -3,39%. 

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις ανακοινώσεις εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2% στις 10:12 ώρα Ελλάδας.

Ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσε πτώση 1,4%. Η μετοχή της BMW σημείωσε βουτιά 4% και της Volkswagen υποχώρησε 1,8% ύστερα από την ανακοίνωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ