Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις 1.458,13 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών-Πτώση 0,59%

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών κατά το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις αγορές της Ευρώπης, στον απόηχο της ισχυρής χθεσινής υποχώρησης των δεικτών στη Wall Street.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.458,13 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,59%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,65 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,92%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,31%.

Οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο


Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean (+0,61%) και της Εθνικής (+0,19%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (-4,10%), της Πειραιώς (-1,39%), της Alpha Bank (-1,38%) και της ΔΕΗ (-1,30%).

Oι μετοχές της Eurobank διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,093 ευρώ ανά μετοχή. Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 43 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου +4,72% και Αλουμύλ +4,40%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας -8,99% και Eurobank -4,10%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ
Πολιτική 0

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι διάλογοι-φωτιά "ξεβρακώνουν" το κύκλωμα! "Να γαμ@@εί ο υπουργός, με βάνει και κάνω μήνυση της Τυχεροπούλου – γίνεται της που@@νας με τα ζα"

Πολιτική ίντριγκα, μίζες, και «ζα» σε ένα σκάνδαλο που έχει τα πάντα – μόνο ποπ κορν λείπει για να το απολαύσουμε
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...