Οικονομία

Έχουν υποβληθεί πάνω από 4,4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις - Δεν υπάρχει λόγος παράτασης, λέει το υπουργείο Οικονομικών

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερες από 4,4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις ενώ το ενδεχόμενο της παράτασης δεν είναι πλέον στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών.

Φέτος για πρώτη φορά πάνω από 1,3 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι είδαν προ-συμπληρωμένη και αυτόματα υποβληθείσα τη δήλωσή τους χωρίς την παρέμβαση κάποιου φοροτεχνικού ή λογιστή και μάλιστα το μισό εκατομμύριο εξ αυτών το έκανε και αυτόματα υποβλήθηκε η φορολογική του δήλωση.

Ερωτώμενος ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ 90,1 στα Παραπολιτικά για λάθη και αστοχίες του συστήματος απάντησε πως «από το 1,3 εκατομμύριο πολίτες που είχαν προσυμπληρωμένες δηλώσεις οι 430 χιλιάδες ήταν αυτοί που θέλησαν να μην πληρώσουν λογιστή και να γίνει αυτόματα η φορολογική τους δήλωση».

Σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλο, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων είναι η 26 Ιουλίου. «Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων κινείται ομαλότατα, έχουν υποβληθεί πάνω από 4,4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς δεν υπάρχει λόγος καμίας παράτασης» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...