Οικονομία

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την αύξησή του

Στη Βουλή κατατέθηκε η κυβερνητική τροπολογία για την αύξηση κατά 500 ευρώ του επιδόματος στέγασης για φοιτητές.

Σύμφωνα με την ρύθμιση το ύψος του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος για τους δικαιούχους φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης διαμορφώνεται σε 2.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ισχύει. Στην περίπτωση συγκατοίκησης του δικαιούχου φοιτητή με άλλον φοιτητή το ποσό αυξάνει σε 2.500 ευρώ από 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η πρόσθετη δαπάνη για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 υπολογίζεται σε 15,4 εκατ ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με την ίδια ρύθμιση περιορίζεται στις εθνικές διοργανώσεις η επιβολή της κύρωσης μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών σε περίπτωση ρίψης εντός αγωνιστικού χώρου ή των αποδυτηρίων ή σε κερκίδα αθλητικής εγκατάστασης πριν από την έναρξη κατά τη διάρκεια ή μετά από τη λήξη της αθλητικής εκδήλωσης αντικειμένου πρόσφορου να προκαλέσει σωματική βλάβη προσώπου και ιδίως πυρσού, φωτοβολίδας, κροτίδας , βεγγαλικού, πυροτεχνήματος, καπνογόνο κ.α.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η ρύθμιση κρίθηκε απαραίτητη «για να μην διαταράσσεται από την ενδεχόμενη επιβολή του διοικητικού μέτρου ο σχεδιασμός αλλοδαπών ομάδων και των φιλάθλων τους».

Με την τροπολογία παρατείνεται η έναρξη της υποχρέωσης λειτουργίας ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του πρωταθλήματος Α1 μπάσκετ ανδρών (basket league) εως την 9η.4.2024 αντι 6.3.2024 που ισχύει.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ