Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Χατζηδάκης: «Επεκτείνονται τα POS παντού-Τα παγκάρια των εκκλησιών θα μείνουν απέξω» (Βίντεο)

Με διάθεση ελαφρώς χιουμοριστική αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στη μάχη που δίνει η ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής, εξηγώντας με βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok ότι η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ολοκληρωμένο σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής.

Κάνοντας σαφείς αναφορές στα όσα αποκαλύφθηκαν το περασμένο διάστημα για τον χλιδάτο γάμο, όπου φέρεται ότι έγινε «πάρτι» φοροδιαφυγής, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «Η ΑΑΔΕ δεν είναι μόνο για γάμους και βαφτίσια! Ούτε έχει «Ράμπο» που κυνηγάνε αποκλειστικά τη φοροδιαφυγή, στο Instagram και στο Tiktok!».

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει επέκταση των POS σχεδόν παντού, τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS, την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και την απαγόρευση της χρήσης μετρητών κατά την αγοραπωλησία ακινήτων.

@kostis_hatzidakis Η ΑΑΔΕ δεν είναι μόνο για γάμους και βαφτίσια! Ούτε έχει «Ράμπο» που κυνηγάνε αποκλειστικά τη φοροδιαφυγή, στο Instagram και στο Tiktok! Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη φοροδιαφυγή και θα το εφαρμόσουμε φέτος, το 2024. #tiktokgreece #fypgreece #politiki #ellada #greece #politics ♬ πρωτότυπος ήχος - Kostis Hatzidakis

«Ψηφίσαμε ήδη και ξεκινάμε να εφαρμόζουμε την πιο αυστηρή ρύθμιση που πέρασε ποτέ για το λαθρεμπόριο των καυσίμων. Μετά από πολλά χρόνια, ο μισθωτός και ο συνταξιούχος θα πληρώσει μεσοσταθμικά λιγότερους φόρους από ό,τι ο ελεύθερος επαγγελματίας. Και οι πόροι από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής πάνε ήδη στην ενίσχυση της κοινωνικής μας πολιτικής!», κατέληξε.

Χιουμοριστικό είναι και το Behind the Scenes στιγμιότυπο,σύμφωνα με το protothema.gr, στο οποίο ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει: «Επεκτείνονται τα POS σχεδόν παντού. Μόνο τα παγκάρια των εκκλησιών θα μείνουν απέξω». Αμέσως όμως ρωτά τους συνεργάτες του: «Να το πω για τα παγκάρια των εκκλησιών ή να μην το πω;».

 

Αναλυτικά η δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη


Η ΑΑΔΕ δεν είναι μόνο για γάμους και βαφτίσια!

Ούτε έχει «Ράμπο» που κυνηγάνε αποκλειστικά τη φοροδιαφυγή, στο Instagram και στο Tiktok!

Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη φοροδιαφυγή και θα το εφαρμόσουμε φέτος, το 2024:

Επεκτείνονται τα POS σχεδόν παντού.

Διασυνδέονται οι ταμειακές μηχανές με τα POS στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αξιοποιούνται νέα, ψηφιακά εργαλεία παντού: το Mydata, ψηφιακό πελατολόγιο, ψηφιακό δελτίο αποστολής και ηλεκτρονική τιμολόγηση οριζόντια.

Εφαρμόζεται ήδη η απαγόρευση χρήσης μετρητών κατά την αγοραπωλησία ακινήτων.

Ψηφίσαμε ήδη και ξεκινάμε να εφαρμόζουμε την πιο αυστηρή ρύθμιση που πέρασε ποτέ για το λαθρεμπόριο των καυσίμων.

Μετά από πολλά χρόνια, ο μισθωτός και ο συνταξιούχος θα πληρώσει μεσοσταθμικά λιγότερους φόρους από ό,τι ο ελεύθερος επαγγελματίας.

Και οι πόροι από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής πάνε ήδη στην ενίσχυση της κοινωνικής μας πολιτικής!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...