Οικονομία

Fitch: Αναβάθμιση για τις ελληνικές τράπεζες - Τι αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΕΤΕ, Eurobank και Eurobank Ergasias Services and Holdings, καθώς και της Alpha Bank και Alpha Services and Holdings, προχώρησε ο οίκος Fitch.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, η αναθεώρηση του αξιόχρεου των ελληνικών τραπεζών ακολουθεί την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας που ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης στις 28 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, η Fitch αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο (IDR) της Εθνικής Τράπεζας σε «ΒΒ-» από «Β+» και την αξιολόγηση βιωσιμότητας (VR) σε «ΒΒ-» από «Β+». To οutlook για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο είναι σταθερό.

Όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τις διαρθρωτικές βελτιώσεις στην κερδοφορία ως αποτέλεσμα της μείωσης των κινδύνων και της αναδιάρθρωσης που έχει υλοποιήσει η τράπεζα, με στήριξη από την άνοδο των επιτοκίων και τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ακόμη, η Fitch αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Eurobank σε «ΒΒ-» από «Β+» και την αξιολόγηση βιωσιμότητας σε «ΒΒ-» από «Β+». Το outlook για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο είναι σταθερό.

Όπως υπογραμμίζει η Fitch, η αναβάθμιση αντανακλά τις διαρθρωτικές βελτιώσεις στην κερδοφορία της Eurobank ως αποτέλεσμα της μείωσης του ρίσκου και της αναδιάρθωσης που υλοποίησε η τράπεζα, με στήριξη από την άνοδο των επιτοκίων και τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.Σε «Β+» από «Β» αναβαθμίστηκε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο και την αξιολόγηση βιωσιμότητας της Alpha Bank. To οutlook για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο είναι σταθερό.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει την ισχυρότερη κεφαλαιοποίηση της Alpha Bank ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης κερδοφορίας, της αναμενόμενης συσσώρευσης κεφαλαίου και της μειωμένης κεφαλαιακής επιβάρυνσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...