Οικονομία

Σκυλακάκης: Οι 3 λόγοι για τους οποίους η οικονομία θα είναι φέτος καλύτερη του αναμενόμενου

Τον επόμενο μήνα θα έχουμε καλύτερη εικόνα όσον αφορά στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που θα επηρρεάσει τον πληθωρισμό και την οικονομία συνολικά, τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Πρόσθεσε ότι σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι το ευρώ έχει ανέβει κατά 10% σε σχέση με το δολάριο και αυτό θα επηρρεάσει και τις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων.

Εξήγησε πάντως ότι σε κάποια προϊόντα, όπως το σιτάρι, οι τιμές είναι 2-3 μήνες πίσω καθώς υπάρχει χρονική υστέρηση στον πληθωρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι φέτος θα πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο για τρεις λόγους:

  1. ο τουρισμός πηγαίνει πολύ καλά και υπάρχουν σημάδια ότι θα πάει καλύτερα σε σχέση με πέρυσι
  2. υπάρχει μεγάλη πτώση της τιμής του αερίου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι αποθήκες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό γεμάτες, ενώ υπάρχει αλλαγή του μείγματος της ενέργειας, για παράδειγμα εχουμε περισσότερες εισαγωγές απο φωτοβολταϊκά
  3. φουσκώνει το κύμα επενδύσεων. Χαρακτηριστικά ο κ Σκυλακάκης ανέφερε ότι οι επενδυσεις που έχουν γίνει είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε σχέση με αυτό που έρχεται

Πρόσθεσε πως η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα απελευθερώσει όλες τις δυνητικές επενδύσεις από τις μεγάλες εταιρίες.

Σχετικά με το αν θα έχουμε πετύχει την επενδυτική βαθμίδα στις 21 Απριλίου, σημείωσε ότι είναι δύσκολο να το πει κάποιος αυτό, γιατί θα είμαστε σίγουρα σε προεκλογική περίοδο, αν δεν έχουν γίνει ήδη οι εκλογές.

Εξήγησε ότι οι οίκοι αξιολόγησης βλέπουν την Ελλάδα πολύ πιο θετικά, δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει αυτό πριν από τις εκλογές, το σίγουρο όμως είναι ότι πηγαίνουμε προς τα εκεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...