Οικονομία

Πάνω από 1000 κρυπτονομίσματα εξαφανίστηκαν μέσα στο 2022

Όπως μεταφέρει τώρα το Statista, μέσα στο 2022 καταγράφηκε η μεγαλύτερη ετήσια συρρίκνωση που έχει συμβεί ποτέ, αφού πάνω από 1000 κρυπτονομίσματα «άφησαν την τελευταία τους πνοή». Συγκεκριμένα, το 2021 υπήρχαν 10,397 διαφορετικά ενεργά tradeable κρυπτονομίσματα, με τον αριθμό αυτό να πέφτει πλέον στα 9,310.

Συνολικά, πέρα από τα κρυπτονομίσματα που σταμάτησαν να υφίστανται, η αγορά γενικότερα κατέγραψε τεράστιες απώλειες. Από την κορύφωση του Νοεμβρίου του 2021, η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων βούλιαξε από τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια στα 850 δισεκατομμύρια. Πρόκειται για μείωση της τάξεως του 72%.

Φυσικά, η πορεία αυτή δεν ήταν τυχαία. Το 2022 επιφύλασσε πολλά εξαιρετικά σημαντικά γεγονότα, από την κατάρρευση του stablecoin TerraUSD που ταρακούνησε για τα καλά τις αγορές τον Μάιο, το τεράστιο σκάνδαλο και το κλείσιμο ενός εκ των μεγαλύτερων ανταλλακτηρίων, μέχρι το τέλος του mining για το Ethereum. Όλα αυτά τα συμβάντα και πολλές ακόμη εξελίξεις επηρέασαν την αγορά, οδηγώντας την σε αυτή την καθοδική πορεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ