Οικονομία

Περικοπες για Amazon και η Apple: Σταμάτησαν τις προσλήψεις εργατικού δυναμικού

Δύο από τους γίγαντες του τομέα της τεχνολογίας, η Amazon και η Apple, αποφάσισαν να παγώσουν τις προσλήψεις εργατικού δυναμικού, χωρίς μάλιστα να αναφέρουν για πόσο καιρό θα ισχύει αυτή η πολιτική.

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Τζεφ Μπέζος, η Amazon, επικαλείται το «ασυνήθιστο μακροοικονομικό περιβάλλον». Ανώτατο στέλεχος της εταιρείας, η Μπεθ Γκαλέτι, τόνισε σε δηλώσεις της ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την οικονομία και την επιχείρηση «για να προσαρμοστούμε όπως θεωρούμε ότι έχει νόημα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η ίδια επισήμανε ότι η Amazon έχει ήδη διακόψει τις προσλήψεις σε ορισμένες από τις επιχειρήσεις της τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο σκοπεύει να προσλάβει το 2023 «σημαντικό αριθμό» προσωπικού.

Ήδη πάντως μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι έχουν σταματήσει οι προσλήψεις σε τμήματα όπως το AWS, το κερδοφόρο τμήμα υπηρεσιών cloud.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Apple η οποία, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση των κινήσεων της εταιρείας, έχει σταματήσει σχεδόν ολοκληρωτικά να κάνει προσλήψεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή