Τεχνολογία

Apple: Μεγαλύτερη η αξία της από των Alphabet Amazon και Meta μαζί

Για τη σύγκριση, έγινε γνωστό ότι η κεφαλαιοποίηση των τριών τεχνολογικών κολοσσών αθροιστικά, ανήλθε σε 2,306 τρισεκατομμύρια δολάρια, στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, η κεφαλαιοποίηση της μητρικής Google Alphabet ανήλθε σε 1,126 τρισεκατομμύρια δολάρια, της Amazon στα 939,78 δισεκατομμύρια δολάρια και της μητρικής Meta του Facebook στα 240,07 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που ανήρτησε το Yahoo Finance.

Να σημειωθεί ότι εκποιήθηκε μεγάλο μέρος των μετοχών των κολοσσών την περασμένη εβδομάδα, λόγω των απογοητευτικών τριμηνιαίων κερδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμως, η μετοχή της Apple ξεπέρασε τις προσδοκίες και τις προβλέψεις εσόδων και κερδών της Wall Street για το τέταρτο τρίμηνο. Ειδικότερα, οι μετοχές του κατασκευαστή του δημοφιλούς iPhone αυξήθηκαν κατά 8%.

Η Meta σημείωσε «βουτιά» πάνω από 20%, η Amazon έπεσε περίπου 10%, ενώ η Alphabet σημείωσε μονοψήφια πτώση.

Τα χαμηλά κέρδη της Alphabet, της Amazon και της Meta έδειξαν ότι η ζήτηση για ψηφιακή διαφήμιση είναι ραγδαία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στατιστικά, στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο 0,16%, ενώ η Alphabet σημείωσε πτώση 5,7%, η Amazon υποχώρησε 17,0% και η Meta έχασε 7,6% κατά τη διάρκεια της ίδια περιόδου.

Πάντως, παρά το «κατόρθωμα» της Apple, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς της έχει υποχωρήσει από την αξία των 2,193 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, στα τέλη του 2021.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή