Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Υποθαλάσσια σύνδεση οπτικών ινών Ελλάδας-Ιταλίας μέχρι το τέλος του 2022

Η Islalink ανακοίνωσε ότι το νέο της υποθαλάσσιο καλώδιο χονδρικής που συνδέει την Ιταλία με την Ελλάδα θα είναι έτοιμο για χρήση μέχρι το τέλος του 2022, μετατρέποντας την χώρα μας σε υπερκόμβο από ΕΕ προς Μέση Ανατολή.

Το σύστημα Ionian θα συνδέει τον Κρότωνα της Ιταλίας με την Πρέβεζα στην Ελλάδα. Η υποθαλάσσια υποδομή θα συνδεθεί με δύο επίγειους δακτυλίους ινών που συνδέουν το Μιλάνο και τη Ρώμη στην Ιταλία και την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα.

Η Esther Garcés, διευθύνουσα σύμβουλος της Islalink, δήλωσε: «Όπως και με προηγούμενα έργα, η εταιρεία μας ενοποιεί τη ζήτηση σε μια υποεξυπηρετούμενη διαδρομή για να παρέχει υπηρεσίες σε μια μεγάλη αγορά».
Η Islalink διαθέτει ήδη συστήματα οπτικών ινών που συνδέουν τις Βαλεαρίδες Νήσους, τις Κανάριες Νήσους, το Μαρόκο και την Αλγερία".

Η Garcés είπε: «Αξιοποιούμε την εμπειρία της Islalink στην ανάπτυξη υποβρυχίων καλωδίων και στην παροχή κορυφαίων υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στις ανάγκες πολύ μεγάλων πελατών. Είναι ένα φυσικό βήμα προς τα εμπρός στη στρατηγική του Islalink».

Η ίδια τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλες οι άδειες, ειδικά σε ότι αφορά την θάλασσα. Σταθμοί καλωδίων, αγωγοί ξηράς και επίγεια συστήματα κατασκευάζονται και αναπτύσσονται έτσι ώστε το συνολικό σύστημα να είναι έτοιμο για υπηρεσία  μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Islalink ανακοίνωσε ότι το σύστημα θα προσφέρει μια ποικίλη, υπερσύγχρονη διαδρομή που θα διασυνδέει την Ελλάδα με τη Δυτική Ευρώπη.

«Θα υποστηρίξουμε την ανάπτυξη των υπερευρυζωνικών υπηρεσιών και την ανάπτυξη της Ελλάδας ως κόμβου cloud.

Η Ionian θα προσφέρει μεγάλη χωρητικότητα, οπτικό φάσμα και  ίνα σε όλες τις χώρες με βάση την ουδετερότητα και την ανεξαρτησίαα.

«Η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών έχει υποεπενδυθεί από την κρίση του 2008 και τώρα πλησιάζει γρήγορα την υπόλοιπη Ευρώπη με την ανάπτυξη ευρυζωνικής πρόσβασης και άλλες επενδύσεις, όπως νέα κέντρα δεδομένων.

Η Ionian θα συνεισφέρει σε αυτή την ανάπτυξη προσθέτοντας μια νέα διεθνή υποβρύχια διαδρομή που θα προσφέρει επιπλέον χωρητικότητα και ανθεκτικότητα για πολύ μακροπρόθεσμα», ανέφερε η εταιρεία..

Το καλώδιο έχει ήδη κατασκευαστεί και αποθηκεύεται σε αποθήκη στην Κατάνια, στην ανατολική ακτή της Σικελίας, μέχρι να αναπτυχθεί τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι και η Κρήτη έχει ενταχθεί στις διεθνείς ευρυζωνικές περιοχές, αφού η εταιρεία Grid Telecom κινήθηκε για την ονοματοδοσία των καλωδίων οπτικών ινών που συνδέουν τηλεπικοινωνιακά το νησί με την ηπειρωτική χώρα, μέσω των ηλεκτρικών διασυνδέσεων με την Πελοπόννησο και την Αττική.

Η Κρήτη όμως θα είναι η βάση της χώρας μας για την Ανατολική Μεσόγειο, για την ευρυζωνική διασύνδεση με Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο, ενώ από εκεί θα έχουμε σύνδεση με ολόκληρη την Μέση Ανατολή, ενώ όλα αυτά τα έργα θα είναι υπό την άμεση εποπτεία των ενόπλων δυνάμεων των εμπλεκομένων χωρών.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Όλα δείχνουν ότι " έσπασε" το ουκρανικό μέτωπο-Πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Ρώσοι εισήλθαν ήδη στα βόρεια περίχωρα του Χαρκόβου

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνει συνεχώς εφεδρείες στην μάχη χωρίς αποτέλεσμα-Ρώσος...