Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτοβολταϊκά: Ανάρπαστα εν μέσω ενεργειακής κρίσης (βίντεο)

Με τους λογαριασμούς του ρεύματος να έχουν μετατραπεί στον εφιάλτη κάθε νοικοκυριού, δεν είναι λίγοι πλέον οι καταναλωτές οι οποίοι καταφεύγουν στη λύση των φωτοβολταϊκών που εγκαθιστούν με κόστος από 5 μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ στις ταράτσες των σπιτιών τους.

«Αρχίσαμε από το ‘Εξοικονομώ’ και κάναμε αρκετά, όσα μπορούσαμε, αλλά νομίζω ότι το φωτοβολταϊκό είναι από τα καλύτερα διότι βλέπετέ ότι κάθε μήνα πληρώνουμε ηλεκτρικό και συνεχώς αυξάνουν οι λογαριασμοί».

Η Λένα Κουκουμέλη, συνταξιούχος, αποφάσισε να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στο σπίτι της με την ελπίδα ότι επιτέλους θα δει μείωση στον λογαριασμό του ρεύματος.

«Πολύ άγχος, άνοιγα το φως, έκανα μία δουλειά, το ξαναέκλεινα σε τέτοιο σημείο γιατί όπως ξέρετε τα οικονομικά είναι λίγο στρυμωγμένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταφύγιο στα φωτοβολταϊκά

Καταφύγιο βρίσκουν αρκετοί καταναλωτές στην χρήση φωτοβολταϊκών στις στέγες των σπιτιών τους διοχετεύοντας ρεύμα στο δίκτυο και συμψηφίζοντας ένα μεγάλο ποσοστό της ενέργειας που καταναλώνουν.

Μάλιστα όπως λένε οι επαγγελματίες, η ζήτηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών τριπλασιάστηκε τους τελευταίους μήνες.

Δείτε το βίντεο του Mega

 

Κόστος & κέρδος

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σε στέγη σύμφωνα με τους ειδικούς κυμαίνεται από 5.000 – 10.000 ευρώ ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σπιτιού.

Για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών μέτρων όπου διαμένει τετραμελής οικογένεια και καταναλώνει έως 8.000 κιλοβατώρες τον χρόνο, θα χρειαστεί να τοποθετήσει φωτοβολταϊκό αξίας 10.000 ευρώ.

Εάν καταναλώνει ακριβώς την ίδια ποσότητα ενέργειας που παράγει, τότε η χρέωση στον λογαριασμό για την κατανάλωση θα είναι μηδενική.

Ο καταναλωτής για να τοποθετήσει φωτοβολταϊκό θα πρέπει να απευθυνθεί στον ΔΕΔΔΗΕ για έλεγχο.

Μετά την έγκριση, απευθύνεται σε όποιον πάροχο επιθυμεί για την εμπορική διαχείριση του συμβολαίου.

Πολλά νοικοκυριά άρχισαν τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια ενόψει του δύσκολου ενεργειακά χειμώνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ