Οικονομία

Κομισιόν: Για να υπάρξει πλαφόν στο φυσικό αέριο πρέπει να βρούμε λύση που αποδέχονται όλοι

"Επειδή διαφορετικά κράτη μέλη περιμένουν διαφορετικές λύσεις, η Κομισιόν πρέπει να παρουσιάσει μια ιδέα που θα έχει ευρεία υποστήριξη γενικά... Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο αποδεκτό από όλα τα κράτη μέλη", δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον εισερχόμενη των υπουργών της ΕΕ που θα συζητήσουν το θέμα.

Από την πλευρά του, ο Τσέχος υπουργός βιομηχανίας Γιόζεφ Σικέλα επισήμανε ότι χώρες της ΕΕ δεν αναμένεται να συμφωνήσουν ανώτατο όριο χονδρικής τιμής στο φυσικό αέριο, αλλά εκτίμησε ότι θα είναι το επόμενο θέμα συζήτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το πλαφόν στο φυσικό αέριο δεν είναι στο τραπέζι σήμερα. Όλα είναι πιθανά, αλλά αναμένω ότι θα είναι το επόμενο θέμα στην ατζέντα", είπε ο Σικέλα πριν από τη σύνοδο.

Η υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Υποδομών της Εσθονίας, Ρίινα Σίκουτ, είπε σχετικά με το πλαφόν ότι η χώρα της υποστηρίζει την ιδέα για το ρωσικό φυσικό αέριο, "αλλά για όλα τα εισαγόμενα αέρια νομίζω ότι η διαθεσιμότητα και η ασφάλεια του εφοδιασμού είναι πιο σημαντικά από την τιμή".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...