υπάλληλος ΑΔΜΗΕ
Οικονομία

ΑΔΜΗΕ: Στα επίπεδα του 2021 η λειτουργική κερδοφορία του

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου μειώθηκαν κατά 5,7% σε 91,2 εκατ. ευρώ έναντι 96,7 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο 2021.

Σε επίπεδο δημοσιευμένων αποτελεσμάτων ο όμιλος εμφάνισε καθαρά κέρδη 24,1 εκατ. έναντι 40,9 εκατ. πέρυσι και έσοδα 137,5 εκατ. από 137,7 εκατ. πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως επισημαίνει η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών (κάτοχος του 51% των μετοχών του Ομίλου): «Ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ υλοποιεί σημαντικά έργα στο πλαίσιο του επενδυτικού του προγράμματος, ύψους 5 δισ. ευρώ έως το 2030, με γνώμονα την αδιάλειπτη τροφοδοσία όλων των περιοχών της χώρας με ηλεκτρικό ρεύμα και τη διευκόλυνση της ενεργειακής μετάβασης. Λόγω του ρευστού οικονομικού περιβάλλοντος που επικρατεί διεθνώς, σημειώθηκαν σημαντικές ανατιμήσεις στο κόστος υλικών και υπηρεσιών που απαιτούνται για την επιτυχή διεξαγωγή επιμέρους διαγωνιστικών διαδικασιών, με αποτέλεσμα το πρώτο εξάμηνο του 2022 να επιβραδυνθεί προσωρινά ο ρυθμός υλοποίησης των κεφαλαιουχικών δαπανών του ομίλου, καθώς ο Διαχειριστής υπέβαλε αιτήματα επαναξιολόγησης συγκεκριμένων προϋπολογισμών των έργων προς τη ΡΑΕ. Τα αιτήματα εγκρίθηκαν με αποτέλεσμα οι προϋπολογισμοί των έργων να ανταποκρίνονται πλήρως στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες χωρίς να επηρεάζεται σε μακροπρόθεσμη βάση η πορεία του επενδυτικού έργου του Διαχειριστή, ο οποίος παραμένει προσηλωμένος στην ταχύτερη δυνατή υλοποίησή του, με ορίζοντα το τέλος της δεκαετίας».

ΑΔΜΗΕ: Εκσυγχρονισμός του πλέον κρίσιμου εξοπλισμό Υψηλής και Υπερυψηλής Τάσης σε ολόκληρη τη χώρα έως το 2023

Πέρα από την πρόοδο στις διεθνείς και εγχώριες διασυνδέσεις τονίζεται εξάλλου ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει διευρύνει από το 2021 το Πρόγραμμα Ανανέωσης Παγίων, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό του από 80 εκατ. ευρώ σε 200 εκατ. ευρώ. Με βάση τον τρέχοντα σχεδιασμό ο Διαχειριστής θα έχει εκσυγχρονίσει τον πλέον κρίσιμο εξοπλισμό Υψηλής και Υπερυψηλής Τάσης σε ολόκληρη τη χώρα έως το 2023 και θα προχωρήσει σε αντικατάσταση του 60% των υφιστάμενων στοιχείων του Συστήματος με υπερσύγχρονο εξοπλισμό έως το 2026.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...