Οικονομία

Κάρτα εργασίας: Τα πρώτα συμπεράσματα από την εφαρμογή της σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες

Σε εφαρμογή βρίσκεται από 1η Ιουλίου 2022 η ψηφιακή κάρτα εργασίας, σε σουπερμάρκετ και τράπεζες. Σύμφωνα με τον σύμβουλο εργασιακών θεμάτων, Βασίλη Πρασσά, ο οποίος μίλησε στο Mega, η εφαρμογή της έχει ξεπεράσει το 90%.

Όπως εξήγησε, ο εργαζόμενος «χτυπά» την κάρτα κατά την έναρξη και λήξη εργασίας του και οι ώρες αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο στο υπουργείο Εργασίας. «Άρα καταλαβαίνεται πως δεν επιδέχεται ούτε τροποποιήσεων, ούτε παραβάσεων, ούτε αλλοιώσεων», συμπλήρωσε ο κ. Πρασσάς.

Στη συνέχεια, επισήμανε πως η παραπάνω εργασία του υπαλλήλου δεν μπορεί να αποκλειστεί και θα έχει αμοιβές. Στην περίπτωση παραβίασης του κανονισμού  από τον εργοδότη, ο εργαζόμενος μπορεί να προβεί σε ανώνυμη καταγγελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παντού

Ο κ. Πρασσάς δήλωσε πως σύντομα η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας θα γίνεται σε όλους τους εργασιακούς χώρους, μεταξύ των οποίων του επισιτισμού, του τουρισμού και στα εμπορικά κέντρα.
 

Προστασία αδειών

Επιπλέον, ο κ. Πρασσάς τόνισε πως με την χρήση της κάρτας εργασίας αυτόματα αυξάνεται η πραγματική αποτύπωση των αδειών του εργαζομένου καθώς δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια την ημέρα που ο εργαζόμενος έχει «χτυπήσει» την κάρτα.

«Η αποζημίωση της αδείας στην περίπτωση μη χορήγησης είναι μεγαλύτερη από τον μισθό», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τουρκική διείσδυση στο Αιγαίο-Στα δικαστήρια Ροδίτης και Τούρκοι μέτοχοι ελληνικής ακτοπλοϊκής εταιρείας που έπαθε ζημιά 120.000 ευρώ

Οι ίδιοι Τούρκοι ήταν ταυτόχρονα και μέτοχοι σε ξενοδοχειακές μονάδες στην Ρόδο-Ο Φιντάν θέλει επιχειρηματικές...
Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...