Οικονομία

Ύδρα: Ξεκίνησε ο πλειστηριασμός για τη βίλα Κοντομηνά

Ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά η διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού για τη βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα, η οποία αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον. Ήδη από χθες έχει σχηματιστεί «οριστικοποιημένη λίστα συμμετοχών» και εκτιμάται ότι το προνομιακό αυτό ακίνητο θα κατακυρωθεί σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα από την τιμή πρώτης προσφοράς που έχει οριστεί στα 2.055.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, το σφυρί χτυπάει σήμερα μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της κόρης του εκλιπόντος Μαρίας να ανακόψει τον πλειστηριασμό μέσω ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάστηκαν χθες και απορρίφθηκαν.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ξεχωριστά ακίνητα του κοσμοπολίτικου νησιού καθώς αναπτύσσεται σε λόφο «αντικρύζοντας» όλο το λιμάνι και το παραθαλάσσιο κέντρο της Ύδρας.

Για τον Δημήτρη Κοντομηνά το νησί αποτελούσε αγαπημένο προορισμό ήδη από τα νεανικά του χρόνια. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες παρά τις συχνές επισκέψεις του με το γιοτ του, είχε πολύ καιρό να διαμείνει στο συγκεκριμένο ακίνητο λόγω δύσκολης πρόσβασης, καθώς δεν του το επέτρεπαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ενδεικτικό της μεγάλης αδυναμίας του στην Ύδρα είναι το γεγονός ότι μετά το θάνατό του, προ τριμήνου, εκεί εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία  στις 14 Μαρτίου, μια ημέρα πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τα χαρακτηριστικά του ακινήτου

Το ακίνητο ανήκε από το 1995 στην εταιρεία «Διευρωπαϊκή Επενδύσεων-Οικονομικοτεχνικών Μελετών-Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων» που εδρεύει στο γνωστό συγκρότημα της Demco επί της Αττικής Οδού και η κατάσχεση του έγινε στις 21 Νοεμβρίου 2021 υπέρ της Eurobank, -που είναι και η επισπεύδουσα του πλειστηριασμού-, για 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης), η οποία είχε εγγράψει προσημείωση από το 2010 για 2,6 εκατ. ευρώ.

Το οικόπεδο, έκτασης 363,14 τ.μ., βρίσκεται στην περιοχή Κάβος και η οικία, κατά την αρχική της φάση αποτελείτο από έξι κύρια δωμάτια και λοιπά χρειώδη, επιφανείας 230,22 τ.μ., με βοηθητικό χώρο επιφάνειας 69,50 τ.μ.

Με βάση τόσο την τελευταία, όσο και προηγούμενες εκθέσεις εκτίμησης, πρόκειται για πολυτελή μονοκατοικία, σε άριστη θέση στο λιμάνι της Ύδρας (πάνω από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), η οποία έχει ανακαινιστεί με άριστης ποιότητας υλικά πρόσφατα και όπως διαπιστώθηκε κατά την επί τόπου αυτοψία διατηρείται σε άριστη κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις κατόψεις από τον φάκελο της οικοδομικής αδείας, αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες:

-Στην πρώτη στάθμη περιλαμβάνει υδατοδεξαμενή βάσει εγκεκριμένων σχεδίων.

-Στη δεύτερη στάθμη υπάρχει κύριος χώρος 220,22 τ.μ., ενώ έχει δημιουργηθεί αποθηκευτικός χώρος επιφάνειας 5,25 τ.μ. κάτω από εξωτερική κλίμακα ανόδου στον όροφο, και ημιυπαίθριος χώρος επιφάνειας 45,40 τ.μ., με αυθαιρεσίες που έχουν τακτοποιηθεί.

-Στην τρίτη στάθμη βρίσκεται η κύρια κατοικία εμβαδού 227,74 τ.μ., όπου επίσης υπάρχουν υπό τακτοποίηση αυθαίρετες επεκτάσεις.

Η κατοικία αποτελείται από καθιστικό δίπλα στην αυλή, χώρο μεγάλης κουζίνας, βοηθητικό δωμάτιο, διάδρομο, λουτρό και τέσσερα master υπνοδωμάτια με προθάλαμο καθώς και μεγάλο στεγασμένο εξωτερικό διάδρομο. Η στάθμη αυτή κατά ένα μεγάλο τμήμα της δεν έχει φυσικό φωτισμό (λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους). Σε παραπάνω στάθμη περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, master υπνοδωμάτιο με βεστιάριο και λουτρό, δύο βοηθητικά δωμάτια για ξενώνες, μικρή αποθήκη, και το εσωτερικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον κάτω όροφο.

Έχει δάπεδα και εξωτερικά κουφώματα ξυλείας, ντουλάπια κουζίνας και λουτρά πολυτελούς κατασκευής και για τη θέρμανση και την ψύξη έχει τοποθετηθεί κεντρικός κλιματισμός.

Στην έκθεση τονίζεται ότι διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς το λιμάνι της Ύδρας, ενώ χαρακτηρίζεται ως «πολυτελώς ανακατασκευασμένη κατοικία συνολικής επιφάνειας 453,21 τ.μ.». Παράλληλα, επιβεβαιώνεται ο άριστος βαθμός συντήρησης του κτιρίου (όσο αυτό ήταν εφικτό από την εξωτερική επιθεώρηση). Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, στο ακίνητο διαπιστώθηκαν αυθαιρεσίες για τις οποίες προκύπτει η υπαγωγή τους στις περί τακτοποίησης αυθαιρέτων διατάξεις των σχετικών νόμων.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι ακόμα δεν έχει εξοφληθεί το πρόστιμο του Ν. 4178/2013 και ότι συγκεκριμένα έχουν εξοφληθεί 25 από τις 60 δόσεις. Έτσι από την αγοραία αξία του ακινήτου αφαιρέθηκε το υπόλοιπο του προστίμου ύψους 7.500 ευρώ.

Για τον υπολογισμό της αξίας του ακινήτου, βάσει συγκριτικών στοιχείων και με δεδομένη την ποιότητα κατασκευής – ανακατασκευής, την άριστη θέση με άμεση πρόσβαση από και προς το λιμάνι, αλλά και την απεριόριστη θέα, προέκυψε ως εύλογη τιμή τα 4.551,50 €/τ.μ.

Τα διαδοχικά σφυριά

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μια διετία περίπου και ενώ ο μεγαλοεπιχειρηματίας βρισκόταν αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα υγείας, βγήκαν στο σφυρί μετοχικά πακέτα σε διάφορες εταιρείες (Interteck, Village Roadshow κ.α.), η Mediterra Οινοποιητική, αλλά και ορισμένα από τα μοναδικά ακίνητα που κατείχε.

Έτσι μετά η βίλα στην Ύδρα αναμένεται ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα (πάλι από τη Eurobank) ο πλειστηριασμός και για το μοναδικό κτήμα των 1.332 στρεμμάτων στο Μετόχι Αργολίδας, το οποίο πέρυσι βγήκε προς πώληση μέσω γνωστού μεσιτικού γραφείου με τίμημα 30 εκατ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...