Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με ισχυρή άνοδο κατά 1,60%

Άκρως επιλεκτικοί ήταν οι επενδυτές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, αλλά προς το τέλος η άνοδος επεκτάθηκε σε περισσότερες μετοχές, βοηθώντας το Γενικό Δείκτη να καταγράψει ισχυρή άνοδο. Σε αυτό βοήθησε και η βελτίωση του κλίματος στις αγορές του εξωτερικού. Έτσι, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 1,60% και έκλεισε στις 887,34 μονάδες με χαμηλές συναλλαγές κάτω των 80 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο στόχος της διάσπασης του εκθετικού κινητού μέσου των 200 ημερών στις 886 μονάδες φαίνεται πως είναι βασικός για την αγορά γιατί θα μετατρέψει ξανά τη μακροπρόθεσμη τάση σε ανοδική και παράλληλα θα αυξήσει τις τοποθετήσεις επενδυτών που παρακολουθούν και την τεχνική εικόνα. Το πρώτο βήμα έγινε σήμερα με την υπέρβαση, αλλά θα πρέπει να υπάρξει επιβεβαίωση στις επόμενες συνεδριάσεις.

Η αγορά κινήθηκε και σήμερα στο ρυθμό των αποτελεσμάτων και μόνιμα σε θετικό έδαφος, ενώ αποτυπώθηκαν στο χρηματιστηριακό ταμπλό τα πολύ καλά νούμερα της Eurobank με αποτέλεσμα η μετοχή να καταγράψει αξιόλογη άνοδο 5,15% και να είναι η μετοχή με την υψηλότερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Παράλληλα προεξοφλήθηκαν τα αποτελέσματα της Alpha Bank που ανακοινώνονται τώρα με τη μετοχή να ενισχύεται 3,16% αλλά και τα αυριανά της Εθνικής Τράπεζας με τη μετοχή να κλείνει οριακά υψηλότερα. Τοποθετήσεις παρατηρήθηκαν στη μετοχή της ΔΕΗ και πάλι μετά τα συνεχόμενα 16 μηνών που έγραψε ο τίτλος το προηγούμενο διάστημα. Τα δικά της αποτελέσματα επίσης ανακοινώνονται σήμερα και η τηλεδιάσκεψη που θα ακολουθήσει θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αναμένεται η διοίκηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την επίδραση που έχει το αυξημένο κόστος ενέργειας στην ίδια και στους καταναλωτές και να επιβεβαιώσει τους στόχους που είχε θέσει ειδικά για τα EBITDA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χέρι-χέρι συνέχισαν να κινούνται σήμερα οι μετοχές των ΟΤΕ και Coca Cola, με την πρώτη να χάνει ξανά την πρώτη θέση στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων στις τελικές δημοπρασίες αλλά να διατηρεί απόσταση αναπνοής μόλις 35 εκατ. ευρώ από τη δεύτερη. Ξεχώρισε και σήμερα η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή λόγω και κάποιων μικρών πακέτων που αποδίδονται σε τοποθετήσεις επενδυτών που παρακολούθησαν την ημέρα επενδυτών της εταιρείας. Ο τίτλος από την αρχή του έτους έχει άνοδο πάνω από 30%. Με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση οι επενδυτές στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με την άνοδο να ξεπερνάει το 4%.

Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης και με την αγορά να συμπληρώνει τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, η διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος κατέγραψε προς το κλείσιμο της συνεδρίασης μία καλή αύξηση.

Ξεχώρισε ξανά λόγω όγκου και ποσοστιαίας ανόδου η Έλτον (+7,37%), η Frigoglass ενισχύθηκε 8,51%, η Κέκροψ αντέδρασε μετά από τη μεγάλη πτώση των προηγούμενων εβδομάδων και ενισχύθηκε 13,20% και καλή άνοδο επίσης είχαν Κορδέλλου, Δρομέας, Μουζάκης και Ιντεάλ με μέτριες συναλλαγές. Στον αντίποδα πιέστηκε η CPI, η ΑΝΕΚ, η AVE και η Επίλεκτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ