Οικονομία

Ισχυρές πιέσεις στις παγκόσμιες αγορές κρυπτονομισμάτων-Στα 29.000 δολάρια υποχωρεί το Bitcoin

Οι παγκόσμιες αγορές κρυπτονομισμάτων συνεχίζουν να δέχονται ισχυρές πιέσεις με το Bitcoin να υποχωρεί κάτω από το επίπεδο των 30.000 δολαρίων καταγράφοντας πτώση 3,65%. Συγκεκριμένα, το κρυπτονόμισμα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιαοποίηση στον κόσμο διολίσθησε ως και τα 29.364 δολάρια.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 559 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 37% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 63% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει αρνητική εικόνα, καθώς τα περισσότερα εικονικά νομίσματα διαπραγματεύονταν στο κόκκινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πτώση του Bitcoin προβληματίζει για δύο βασικούς λόγους. Αφενός διότι δείχνει πως το κρυπτονόμισμα έχει στενή συσχέτιση με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Αφετέρου διότι διαψεύδει όσους προσπάθησαν να αποδώσουν στο Bitcoin χαρακτηριστικά όμοια με το χρυσό, υποστηρίζοντας πως είναι asset που προστατεύει από τον πληθωρισμό.

Αντιθέτως, η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed και η μείωση της ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, μείωσε τη διάθεση ανάληψης επενδυτικού ρίσκου και περιόρισε αισθητά τις συναλλαγές σε Bitcoin, κάτι που είναι εμφανές τους τελευταίους μήνες. Και καθώς έχουμε μπροστά μας ακόμη μεγαλύτερη νομισματική σύσφιγξη, η ρευστότητα που στο παρελθόν διοχετευόταν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, θα μειωθεί περαιτέρω. Και αυτό θα επιδράσει συνολικά σε όλα τα κρυπτονομίσματα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ