Οικονομία

Δεμένα καλά ρούβλι-τουρκική λίρα-Πως ξεγλιστράνε από τις κυρώσεις

Ο όγκος των διακανονισμών μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας σε εθνικά νομίσματα αυξάνεται συνεχώς και οι κεντρικές τράπεζες των δύο χωρών εργάζονται επίσης σε νέους μηχανισμούς για περαιτέρω αύξηση των διακανονισμών σε ρούβλια και τουρκικές λίρες. Αυτό ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπρόεδρος της ρωσοτουρκικής διακυβερνητικής επιτροπής Αλεξάντερ Νόβακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το ζήτημα είναι να δημιουργηθούν μηχανισμοί διακανονισμού που θα επιτρέψουν την εξισορρόπηση των κινδύνων αστάθειας του εθνικού νομίσματος, συμπεριλαμβανομένης της λίρας και του ρουβλίου, και τη δημιουργία των απαραίτητων όγκων ρευστότητας. Επειδή υπάρχει ανισότητα στο εμπόριο σήμερα. Εξάγουμε περισσότερο, έχουμε θετικό ισοζύγιο στο εμπορικό ισοζύγιο, ενώ η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει αρνητικό. Συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε με συγκεκριμένους όγκους. Παρεμπιπτόντως, σήμερα οι διακανονισμοί είναι ήδη σε εξέλιξη τόσο σε λίρες όσο και σε ρούβλια, ενώ αυτός ο όγκος αυξάνεται συνεχώς", είπε ο Νόβακ. .

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κεντρικές τράπεζες των δύο χωρών εργάζονται επίσης για τη δημιουργία μηχανισμών που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον όγκο των διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να επεκτείνουν την αποδοχή της κάρτας του ρωσικού συστήματος πληρωμών "Mir" στα τουρκικά ξενοδοχεία, καθώς και να αυξήσουν τον αριθμό των ΑΤΜ και τερματικών που την δέχονται στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ