Οικονομία

Ο Πρόεδρος της Credit Suisse παραιτήθηκε λόγω σκανδάλων

Την παραίτησή του υπέβαλε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Credit Suisse Αντόνιο Χόρτα-Οζόριο, μετά την ολοκλήρωση εσωτερικής έρευνας του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού σχετικά με την παραβίαση των κανονισμών καραντίνας στη Βρετανία και στην Ελβετία.

Ο κ. Χόρτα-Οζόριο βρισκόταν στην ηγεσία της Credit Suisse τους τελευταίους εννέα μήνες και η έλευσή του είχε ακολουθήσει σειρά σκανδάλων στην ελβετική τράπεζα. Τον περασμένο μήνα έγινε γνωστό ότι ο πορτογαλο-βρετανός τραπεζίτης είχε παρακολουθήσει τον τελικό του τουρνουά τένις στο Γουίμπλεντον τον Ιούλιο του 2021, διάστημα κατά το οποίο οι βρετανικοί κανονισμοί διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού προέβλεπαν ότι έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς η Ελβετία περιλαμβανόταν στον κατάλογο των «περιοχών υψηλού κινδύνου». Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, η παραβίαση των κανονισμών καραντίνας τιμωρείται με πρόστιμο από 1.000 έως και 10.000 λίρες. Επιπλέον, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι παραβίασε πρόσφατα και τους ελβετικούς κανονισμούς, όταν έφθασε στην Ζυρίχη στις 28 Νοεμβρίου, και αναχώρησε μόλις τρεις ημέρες αργότερα, ενώ έπρεπε να μείνει σε καραντίνα δέκα ημερών.

«Λυπούμαι για το γεγονός ότι μια σειρά προσωπικών ενεργειών μου οδήγησαν την τράπεζα σε δυσκολίες και υπονόμευσαν τη δυνατότητά μου να την εκπροσωπώ, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Πιστεύω ότι η παραίτησή μου είναι προς το συμφέρον της τράπεζας και των μετόχων της αυτή την κρίσιμη στιγμή», αναφέρει ο κ. Χόρτα-Οζόριο σε ανακοίνωσή του. Ως αντικαταστάτης του ορίστηκε το μέλος του Δ.Σ. της Credit Suisse 'Αξελ Λέμαν.

Τον Φεβρουάριο του 2020 ο τότε επικεφαλής της Credit Suisse Τιντγιάνε Τίαμ παραιτήθηκε από τη θέση του, μετά την αποκάλυψη ότι η τράπεζα κατασκόπευε στελέχη της, αν και αρνήθηκε ότι είχε γνώση. Παράλληλα, η τράπεζα είχε μια σειρά από σοβαρές οικονομικές αποτυχίες, σε σχέση με την εταιρία Greensill, η οποία στήριζε τη Liberty Steel, και το αμερικανικό hedge fund Archegos, το οποίο κατέρρευσε πέρυσι.

Ο Αντόνιο Χόρτα-Οζόριο, πρώην επικεφαλής της Lloyds Banking, τέθηκε επικεφαλής της Credit Suisse τον Απρίλιο του 2021, προκειμένου να αναμορφώσει την εικόνα της ελβετικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...