Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Αμερικανικός ενεργειακός στόλος "πολιορκεί" την Ευρώπη -Τι γυρεύουν δεκάδες πλοία στα νερά μας

Το Bloomberg ανέφερε την Πέμπτη ότι τουλάχιστον 10 δεξαμενόπλοια υγροποιημένου φυσικού αερίου, LNG, είχαν χαράξει πορεία προς την Ευρώπη.

Άλλα 20 πλοία φάνηκε να διασχίζουν τον Ατλαντικό χωρίς συγκεκριμένο προορισμό.

Τα αμερικανικά δεξαμενόπλοια που όντως κατευθύνθηκαν προς την Ασία φαίνεται να έχουν αλλάξει πορεία, επηρεασμένα από τις "Σειρήνες" από τις ευρωπαϊκές τιμές ρεκόρ.

Λόγω της κατάστασης στην Ευρώπη, οι τιμές του φυσικού αερίου είναι τώρα έως και 13 φορές υψηλότερες από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι τιμές στην Ασία είναι χαμηλότερες από ό,τι στην Ευρώπη.

Οι αναλυτές αναφέρουν πως ολοένα και περισσότερα αμερικανικά φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου κατευθύνονται προς την Ευρώπη για να βοηθήσουν την ενεργειακή κρίση

 -15 αμερικανικά φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου δηλώνουν ευρωπαϊκά λιμάνια ως προορισμούς
 -11 φορτία με μη δηλωμένα λιμάνια φαίνεται επίσης να βρίσκονται σε πορεία προς την Ευρώπη

Ο αριθμός των δεξαμενόπλοιων που διέσχισαν τον Ατλαντικό με αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο και δήλωσαν ως προορισμό τους λιμάνια της Δυτικής Ευρώπης αυξήθηκε κατά 50% μέσα σε μόλις 24 ώρες, καθώς η ενεργειακή κρίση της ηπείρου βαθαίνει.   

Είναι πλέον 15, από 10 που ήταν την Τετάρτη, σύμφωνα με τα ναυτιλιακά στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. 

 Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 20% την Πέμπτη μετά την είδηση ​​ότι ένας στόλος αμερικανικών πλοίων φυσικού αερίου κατευθύνεται προς την ήπειρο, γράφει το δίκτυο..

"Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, η περιορισμένη ρευστότητα της αγοράς μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη μεταβλητότητα", αναφέρει σε σημείωμά του ο σύμβουλος της Inspired Energy Plc. Η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τις προμήθειες της Ρωσίας "αναπαράγει το ανοδικό κλίμα, ενώ η αυξανόμενη όρεξη για ανάληψη κερδών από τα ενεργειακά συγκροτήματα προσθέτει πιθανότητες πτώσης".

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Εκσυγχρονίζονται οι ΕΔ! Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας το αντίδοτο στη “Γαλάζια Πατρίδα” και τη “Μεγάλη Ρούμελη”

Οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο της ισοδύναμης κρούσης κατά των μικρασιατικών παραλίων με γενικευμένο τρόπο κατά των...