Οικονομία

Το κρέας...κρεατάκι θα πούμε! Θα το πληρώνουμε χρυσάφι και θα χαρούν οι Αριστεροί

Η εποχή του φθηνού κρέατος τελείωσε.

Για όσους είναι σαρκοφάγοι είναι πολύ άσχημα τα νέα. Για δεκαετίες, οι καταναλωτές μπορούσαν να υπολογίζουν στο γεγονός ότι θα υπήρχε πάντα πληθώρα από πολύ φθηνό κρέας στα τοπικά κρεοπωλεία, αλλά τώρα αυτές οι μέρες έχουν ξεφύγει οι τιμές. Ακριβώς όπως η αριστερά δεν θέλει να χρησιμοποιούμε παραδοσιακές μορφές ενέργειας επειδή πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι «κακό» για το κλίμα, έτσι απεχθάνονται επίσης πολλούς από εμάς που μας αρέσει να τρώμε πολύ κρέας επειδή η παραγωγή κρέατος προκαλεί αύξηση των επιπέδων ορισμένων αερίων του θερμοκηπίου.

Μερικές φορές αστειευόμαστε για το μεθάνιο που προέρχεται από «αέρια αγελάδων», αλλά οι ακραίοι της αριστεράς παίρνουν αυτές τις πληροφορίες... θανατηφόρα σοβαρά. Και την ίδια στιγμή που οι τιμές της βενζίνης εκτοξεύονται παγκόσμια, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις τιμές του κρέατος. Στην πραγματικότητα, μόλις μάθαμε ότι η τιμή του βοείου κρέατος στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί περισσότερο από 20%  από τον περασμένο Οκτώβριο…Κι ό,τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κοντοζυγώνει και προς τα εδώ!! 

Πίσω από την αμόλυβδη βενζίνη, οι τιμές του βοείου κρέατος έχουν αυξηθεί περισσότερο στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) από τον Οκτώβριο του 2020, σημειώνοντας άνοδο 20,1% το περασμένο έτος, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας.

Μια αύξηση άνω του 20% σε ένα χρόνο είναι βαθιά ανησυχητική.

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο η τιμή του βοείου κρέατος που εκτινάσσεται στα ύψη. Η Tyson Foods μόλις δημοσίευσε νέους αριθμούς που δείχνουν ότι οι τιμές του βοείου κρέατος, του χοιρινού και του κοτόπουλου αυξάνονται δραματικά…

Η μεγαλύτερη εταιρεία κρέατος σε πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε σημαντικές αυξήσεις τιμών για το τέταρτο τρίμηνο, καθώς ο αντίκτυπος του υψηλότερου πληθωρισμού εδώ και 30 χρόνια συνεχίζει να είναι αισθητός.

Η Tyson Foods, με έδρα το Springdale του Αρκάνσας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι τιμές του κοτόπουλου αυξήθηκαν κατά 19% κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, ενώ οι τιμές του βοείου και του χοιρινού κρέατος αυξήθηκαν κατά 33% και 38% αντίστοιχα.

Κατά την πρώιμη περίοδο αυτής της κρίσης, η Tyson Foods ήταν απρόθυμη να μετακυλήσει το αυξανόμενο κόστος στους καταναλωτές.

Ο Stewart Glendinning, ο οικονομικός διευθυντής της Tyson Foods, δήλωσε ότι άργησαν να αυξήσουν τις τιμές τους, σύμφωνα με τον πληθωρισμό, αλλά τώρα αντισταθμίζουν την καθυστέρηση.

Δυστυχώς, αυτή είναι μόνο η αρχή. Η τιμή του κρέατος θα αυξηθεί, και τελικά θα φτάσει σε ένα σημείο όπου οι τιμές του κρέατος θα γίνουν εξαιρετικά απλησίαστες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ