Οικονομία

Βρετανία - Brexit: Ανησυχίες για τον πληθωρισμό

Ο πληθωρισμός που υπερβαίνει τον στόχο του 2,0% της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) είναι ανησυχητικός και πρέπει να αντιμετωπιστεί για να μην παγιωθεί, δήλωσε ο διοικητής της τράπεζας, Άντριου Μπέιλι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Yorkshire Post.

«Έχουμε μια πολύ λεπτή και απαιτητική δουλειά στα χέρια μας, οπότε πρέπει από μια άποψη να αποτρέψουμε το πράγμα να παγιωθεί γιατί αυτό θα ήταν προφανώς πολύ επιζήμιο», δήλωσε ο Μπέιλι στην εφημερίδα.

«Δυστυχώς, αν κοιτάξετε την τελευταία πρόβλεψή μας, θα πάει πιο ψηλά, φοβάμαι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα σχόλια του Μπέιλι φάνηκε να ευνοούν την πιο σκληρή πλευρά της συζήτησης σχετικά με τις προοπτικές για τα επιτόκια στη Βρετανία, παρά τα αυξανόμενα σημάδια επιβράδυνσης της οικονομίας.

Προεξοφλούν αύξηση των επιτοκίων

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει περίπου 90% πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους.

Ο Μπέιλι είπε στην εφημερίδα ότι με την πανδημία να έχει αλλάξει τη συμπεριφορά των καταναλωτών, η οικονομία είχε μια ολόκληρη σειρά προκλήσεων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έχουμε πολύ μεγάλες και ανεπιθύμητες αλλαγές τιμών», είπε και πρόσθεσε ότι οι τιμές στην αγορά ενέργειας έδειξαν ότι ο πληθωρισμός θα αποδειχθεί λιγότερο παροδικός από ό, τι προέβλεπε αρχικά η BoE.

Το ανώτατο όριο τιμών στα ενεργειακά τιμολόγια των καταναλωτών που έχει ορίσει η ρυθμιστική αρχή αναμένεται να αυξηθεί ξανά το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ