Οικονομία

Αμερικανός “γκουρού” του χρήματος: Τα μετρητά είναι σκουπίδια

Ο διάσημος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ρέι Ντάλιο προειδοποίησε τους επενδυτές να μην βασίζονται σε μετρητά και είπε ότι παρόλο που έχει λίγο Bitcoin στα χέρια του, οι κυβερνήσεις μπορούν να καταστρέψουν την αγορά χρήματος κρυπτονομισμάτων.

«Πρώτον, να ξέρετε ότι τα μετρητά είναι σκουπίδια, οπότε μην μένετε με μετρητά», δήλωσε ο Ντάλιο, ιδρυτής του αντισταθμιστικού ταμείου Bridgewater Associates ύψους 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων , στο CNBC την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ο 72χρονος Dalio, ο οποίος έχει περιουσία 15,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων , είπε ότι επένδυσε μερικά από τα χρήματά του σε Bitcoin, αλλά ήταν ένα μικρό ποσοστό της επένδυσής του.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντάλιο πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις δεν θέλουν τα κρυπτονομίσματα να είναι επιτυχημένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να διαφοροποιήσουν τις συμμετοχές τους.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, το Bitcoin, κέρδισε περισσότερο από 60 % φέτος, αλλά έχει τεθεί υπό τον αυξανόμενο έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών που ανησυχούν για τους στενούς δεσμούς που έχουν οι μικροί επενδυτές με τα κρυπτονομίσματα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg HT, ο Dalio είπε: «Τελικά, εάν (το Bitcoin) είναι πραγματικά επιτυχές, θα το σκοτώσουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για αυτό».

Μιλώντας στο συνέδριο SALT στη Νέα Υόρκη την ίδια μέρα, ο Dalio είπε "δεν έχει νόημα για μένα", εκφράζοντας σκεπτικισμό για την πρόβλεψη της Cath Invest Wood της Ark Investment Management νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι το Bitcoin θα αυξηθεί 10 φορές τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ