Οικονομία

Σε ισχύ τα φορολογικά προνόμια της Ελλάδας για όσους Έλληνες εργάζονται στο εξωτερικό

Στην κρίση αυτή οδηγήθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνοντας ξεκάθαρη ερμηνεία στο πως φορολογούνται οι Ευρωπαίοι πολίτες και αναμεσά τους και οι Έλληνες.

Η δικαστική κρίση εκδόθηκε όταν Βέλγος φορολογούμενος που εργάζεται στο Λουξεμβούργο και εκμισθώνει ακίνητη περιουσία και στις δύο χώρες αμφισβήτησε τον τρόπο με τον οποίο η φορολογική αρχή του Βελγίου υπολόγισε τον οφειλόμενο φόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνέχεια των ανωτέρω, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε προδικαστικό ερώτημα που τέθηκε έκρινε ότι τυχόν απώλεια των φορολογικών προνομίων που ισχύουν στην χώρα όπου ο φορολογούμενος διατηρεί την φορολογική του κατοικία λόγω λήψης εισοδήματος σε άλλη χώρα θα ερχόταν σε αντίθεση με την αρχή της ελεύθερης μετακίνησης των εργαζομένων που ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον, το Δικαστήριο έκρινε ότι το γεγονός ότι ο φορολογούμενος δεν λαμβάνει σημαντικό εισόδημα στην χώρα της φορολογικής κατοικίας, ότι επωφελήθηκε από τα φορολογικά προνόμια του κράτους στο οποίο εργάζεται και ότι δικαιούνται έκπτωση φόρου ίση με τα φορολογικά προνόμια που απώλεσε δεν επηρεάζουν την ανωτέρω απόφασή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...