Οικονομία

Xρυσός: Με μικρές απώλειες έκλεισε σήμερα το πολύτιμο μέταλλο

Με μικρές απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα ο χρυσός διολισθαίνοντας κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.800 δολ. καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve στα μέσα της εβδομάδας.

Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed ξεκινά την Τρίτη. Οι επενδυτές περιμένουν την συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης για περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς η κεντρική τράπεζα αξιολογεί τον αντίκτυπο από την επέλαση του τετάρτου κύματος της πανδημίας λόγω της ιδιαίτερα μεταδοτικής ινδικής μετάλλαξης. Περιμένουν επίσης τις απόψεις των μελών της κεντρικής τράπεζας για το ράλι του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες που έχει πυροδοτήσει φωνές που ζητούν την προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής στα νέα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έχασε 2,60 δολ. ή 0,1% και έκλεισε στα 1.799,20 δολ. ανά ουγγιά. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιουλίου.

Κέρδη σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να προσθέτει 9 cents ή 0,3% στα 25,32 δολ. ανά ουγγιά. Από την πλευρά του ο χαλκός Σεπτεμβρίου κατέγραψε άλμα 4,2% στα 4,59 δολ. η λίβρα, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Οκτωβρίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,8% στα 1.070 δολ. Ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου κέρδισε 0,6% στα 2.678,10 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ