Οικονομία

Ανοίγει το πρώτο ευρωπαϊκό ATM πραγματικού χρυσού στην Πράγα

Πριν από έντεκα χρόνια, το Emirates Palace Hotel του Αμπού Ντάμπι είχε εγκαταστήσει το πρώτο ATM πραγματικού χρυσού στον κόσμο.

Και σήμερα, ο Peter Spina της GoldSeek.com αναφέρει ότι το πρώτο ATM Gold bullion στην Τσεχική Δημοκρατία έχει ξεκινήσει στο κέντρο της Πράγας με την εταιρεία να επιθυμεί να προσθέσει περισσότερα στο εγγύς μέλλον.

Το ATM έχει εγκατασταθεί στην κύρια είσοδο, δίπλα στα άλλα ATM, καθώς μπαίνετε σε ένα από τα κύρια εμπορικά κέντρα στο κέντρο της πόλης (New Smichov Shopping Center).

Το μηχάνημα προσφέρει τρεις επιλογές, αλλά μόνο δύο ήταν σε απόθεμα. Μια ράβδος χρυσού 1 γραμμαρίου, μια ράβδος χρυσού Argor Heraeus 10 γραμμαρίων και μια ράβδος ουγγιάς 1-troy.

Το μηχάνημα δέχεται μόνο μετρητά, Ευρώ ή Τσεχικές κορόνες και δεν απαιτείται να καταχωρίσετε την αγορά σας με ταυτότητα ή να καταχωρίσετε έναν αριθμό τηλεφώνου. Υπάρχει όμως ένα όριο για ανώνυμη αγορά. 250.000 CZK ή 10.000 ευρώ. Παρόμοιο με τους νόμους στις ΗΠΑ (10.000 $).

Οι τιμές ήταν πολύ ανταγωνιστικές με τις ράβδους χρυσού των 10 γραμμαρίων σε σύγκριση με άλλα μεγάλα καταστήματα χρυσού της Πράγας (10 γραμμάρια για 14.300 CZK ή 563 ευρώ).

Η αγορά ήταν γρήγορη και απλή. Επιλέγετε τη ράβδο χρυσού που θέλετε και, στη συνέχεια, βάζετε τα χαρτονομίσματα στην θυρίδα του μηχανήματος και πατάτε αγορά.

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ