Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις 913 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Στα ίδια σχεδόν επίπεδα έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 9 Ιουνίου, σε μία ενδιαφέρουσα ημέρα κατά την οποία έγιναν αρκετά πράγματα όπως δείχνει και η αξία των συναλλαγών, που προσέγγισε τα 75 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου της Ελλάκτωρ. Ο Γενικός Δείκτης έλεισε στις 913,34 μονάδες με οριακή μεταβολή -0,02%, διατηρώντας τα υψηλά επίπεδα τρέχοντος έτους.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της Alpha Bank συνέχισε την άνοδο +2,61% κλείνοντας στο 1,18 ευρώ με τη διοίκηση να κερδίζει το στοίχημα της ανάκαμψης.

Η ημέρα ήταν καλή για όλες τις τράπεζες εκτός από τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Η Eurobank ενισχύθηκε 2,44% και η Πειραιώς +2,98%. H μετοχή της Εθνικής δεν ακολούθηκε και έκλεισε με πτώση 0,48%.

Επίσης, σήμερα άλλαξε χέρια το 3,6% των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που κατείχε ο Λεωνίδας Μπόμπολας κι έτσι ο έλεγχος της εταιρείας πέρασε στη Reggebrogh. Μάλιστα μετά την μεταβίβαση κι ενώ η τιμή της μετοχής υποχωρούσε περίπου 1% έκλεισε με άνοδο 4,36% στα 1,459 ευρώ, δηλαδή σχεδόν στην τιμή (1,45 ευρώ) που έγινε η προαναφερόμενη μεταβίβαση.

Άλλη ενδιαφέρουσα κίνηση ήταν της μετοχής της μικρότερης αλλά πολύ δυναμικής εταιρείας Epsilon Net, η οποία αναπτύσσεται και οργανικά και μέσω εξαγορών. Η τιμή της μετοχής ενισχύθηκε 5,84% και έκλεισε στα 6,52 ευρώ, που είναι νέα μέγιστη τιμή από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα η μετοχή του ΟΠΑΠ -1,83% της ΓΕΚ Τέρνα 1,23%, της Coca Cola HBC -1,14% της ΔΕΗ -0,54% και του ΟΤΕ -0,10%,

Πάντως το ισοζύγιο μεταξύ κερδισμένων και χαμένων έγειρε λίγο υπέρ των χαμένων, καθώς 56 μετοχές έκλεισαν με αρνητικό πρόσιμο έναντι 43 με θετικό και 30 μετοχών χωρίς μεταβολή στην τιμή τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ